<

Українське міністерство атакували хакери

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:17 | 15.11.2018 / Новини /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

На офіційний сайт Міністерства з питань тимчасово окупованих територій і переміщених осіб України здійснили хакерську атаку. Причетними до кібернападу можуть бути російські спецслужби.

Про це повідомляє прес-служба МінТОТ.

У відомстві поскаржились, що хакерські атаки здійснюються протягом останніх кількох днів. Зловмисники намагаються отримати доступ до сайту міністерства. У межах атак невідомі поширюють спам-контент шляхом модифікації сторінок.

Чергова кібератака сталася на сайт МТОТ 14 і 15 листопада після оприлюднення інформації про створення тристоронньої платформи (Україна, Молдова, Грузія), ініційованої міністром Чернишем для протидії гібридним методам впливу РФ,– сповістили в МінТОТ.

Попередня атака була здійснена 2-3 листопада після заяви профільного міністра Вадима Черниша балканським та європейським ЗМІ. Цю заяву міністр зробив 1 листопада під час візиту до Боснії та Герцеговини, і її зміст полягав у тому, що Росія втручається у внутрішні справи багатьох країн, особливо на Балканах.

Допускаємо, що для вказаних хакерських атак могли бути задіяні спецслужби Російської Федерації. МТОТ проводить заходи щодо збереження даних сайту. Перепрошуємо за тимчасові незручності,– додали в міністерстві.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер
27 Березня, Середа