<

Українська делегація звинуватила президента ПАРЄ в грубому порушенні

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:45 | 24.06.2019 / Новини / /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

Українська делегація в Парламентській асамблеї Ради Європи формує юридичну позицію у зв’язку з можливим порушенням президентом ПАРЄ норм регламенту і протиправним внесенням змін до порядку денного засідання.

Суперечлива ситуація сталася під час оголошення президентом ПАРЄ Ліліан Марі Паск’є результатів голосування, яким Асамблея відмовилася святкувати 70-річчя Ради Європи, – повідомляє Укрінформ.

Це сталося через затягування дебатів щодо питань, які можуть забезпечити безумовне повернення російської делегації в Асамблеї. “Тільки що президент ПАРЄ Ліліан Марі Паск’є порушила регламент Асамблеї.

Для зміни порядку денного потрібно 2/3 голосів присутніх у залі. Вона ж вважала, що таке рішення може прийняти проста більшість.

«У проросійських сил таке сильне бажання швидко затягнути російську делегацію в ПАРЄ, що вони пішли на пряме порушення”, – зазначив народний депутат Борислав Береза

Він повідомив, що українська делегація зараз формує юридичну позицію щодо цієї ситуації.  

“Одного президента ПАРЄ, Педро Аграмунта, ми вже знесли за порушення правил Асамблеї. Його наступниця пішла тим же шляхом”, – заявив Береза. 

Як відомо, в 2014 році ПАРЄ позбавила російську делегацію права голосу у зв’язку з анексією Криму, а РФ у відповідь перестала брати участь у сесіях асамблеї. Робота Росії у всіх інших органах Ради Європи тривала. З 2017 року Росія не платить внески до бюджету Ради Європи. 




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

16 Квітня, Вівторок