<

Українець, якого засудили до смертної кари в Малайзії, повертається на Батьківщину

Цей запис опубліковано більш як рік тому
07:34 | 23.01.2020 / Новини / /
Перегляди
2
/ Коментарі відсутні

Українця, якого в Куала-Лумпур затримали за перевезення забороненого вантажу і засудили до повішення, помилували і відпустили.

Українського співака, колишнього учасника шоу Х-фактор і Битва хорів, засудженого в Малайзії до смертної кари, Романа Золотарьова помилували. Екс-в’язень вже знаходиться в Україні, про це на своїй сторінці у фейсбук повідомила український омбудсмен Людмила Денісова, – передає КорреспонденТ.net.

“Засудженому до смертної кари в Малайзії громадянину України – відмінено смертний вирок!”, – написала обмудсмен. 

Вона розповіла, що Золотарьов відправився в Бразилію на заробітки. Молодий чоловік мав повернутися в Україну ще навесні 2017 року. Перед вильотом його попросили доставити валізу з речами в Лаос.

Золотарьов погодився, “попередньо переконавшись, що там дійсно були тільки речі”. Але, за словами Денісової, під час пересадки в Куала-Лумпур його затримали митники. 

“При затриманні серед цих речей було виявлено велику кількість забороненого вантажу, про який Рома не знав”, – таке пояснення з’явилося на спеціально створеній після арешту артиста платформі romazolotarev.blogspot.com. 

У березні 2019 року Золотарьов був засуджений до смертної кари через повішення. Людмила Денісова зазначила, що до неї за допомогою звернувся батько хлопця. 

https://www.facebook.com/denisovaombudsman/posts/3373820022690723

“Були проведені телефонні розмови з консулом посольства України в Малайзії, підготовлені листи і звернення до відповідних правозахисних інституцій. Я також особисто зверталася до голови комісії Малайзії з прав людини Тану Шрі Разалі Біну Ісмалілу з проханням сприяти звільненню українця”, – написала Денісова в соцмережі. 

Підсумком спільних зусиль стало звільнення українця. Золотарьов вже повернувся на батьківщину.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер