<

Україна збільшила витрати на армію

Цей запис опубліковано більш як рік тому
09:17 | 30.04.2019 / Новини / /
Перегляди
1
/ 1 коментар

Сполучені Штати Америки (США) витрачають найбільшу кількість коштів на оборонні потреби – майже 650 млрд доларів. Україна знаходиться на 39-му місці у рейтингу і витрачає майже 5 млрд доларів.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на дані Стокгольмського інституту дослідження проблем світу (SIPRI).

За даними SIPRI, у 2018 році Сполучені Штати витратили на армію 649 млрд доларів, що на 4,6% більше у порівнянні з попереднім роком. Друге місце в рейтингу посів Китай, його витрати на військові потреби минулого року склали 250 млрд доларів.

Україна в загальному рейтингу країн за витратами на військові потреби піднялася на 4 позиції та посіла 39 місце. Минулого року витрати України на оборону склали 4,8 млрд доларів.

Також у першу п’ятірку лідерів увійшли Саудівська Аравія, Індія та Франція.

Зазначимо, що Російська Федерація вперше з 2009 року не увійшла в п’ятірку лідерів за витратами на військові потреби. Витрати Росії минулого року склали 61,4 млрд доларів. В загальному рейтингу країн Росія посіла шосте місце.

Крім того, найвищі темпи росту витрат на оборону показала Туреччина. В 2018 році її витрати збільшилися відразу на 24%. Минулого року Туреччина витратила 19 млрд доларів.




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

24 Квітня, Середа
23 Квітня, Вівторок