<

Україна скасувала заборону на в’їзд російським чоловікам, однак будуть вимагати документи про мету поїздки

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:07 | 26.06.2019 / Новини / /
Перегляди
30
/ Коментарі відсутні

Після завершення воєнного стану в Україні заборону на в’їзд у країну чоловікам із Російської Федерації було скасовано, проте українські прикордонники, як і раніше, перевіряють їх у посиленому режимі.

Про це зазначив прес-секретар Держприкордонслужби України Олег Слободян, повідомляє «Гордон».

«Воєнний стан не подовжили – отже, загроза вторгнення російських військ знизилася. Утім питання гарантування безпеки на кордоні, як і раніше, актуальне. Тому ми продовжуємо охороняти кордон у посиленому режимі», – сказав прес-секретар ДПСУ.

Він додав, що буде проводитись підвищений контроль над в’їздом іноземців в Україну.

«Особливу увагу ми звертаємо на громадян 70-ти країн із переліку міграційного ризику, які в’їжджають в Україну. Росія тут на першому місці», – пояснив Слободян.

Він зазначив, що Держприкордонслужба і далі проводитиме контроль другої лінії з усіма громадянами Росії, уточнюючи мету їхнього візиту в Україну. Після цього буде ухвалюватись рішення про доцільність їхнього в’їзду до України.

Слободян також повідомив, що громадянам РФ, окрім закордонного паспорта, можуть знадобитися й інші документи, що підтверджують мету візиту в Україну.

«Наприклад, якщо людина їде в Україну для участі в будь-яких культурних чи спортивних заходах і ніколи не порушувала українського законодавства під час в’їзду в тимчасово окупований Крим, то ми ухвалюємо позитивне рішення», – зазначив прес-секретар.

«Законодавство не змінювали ні до воєнного стану, ні після нього. Підставою для в’їзду в Україну росіян є закордонний паспорт громадянина РФ. Але з урахуванням загроз, що виходять від Росії, наші прикордонники можуть проводити контроль другої лінії, аби з’ясовувати усі подробиці та обставини. Тому людині можуть знадобитися й інші документи, що підтверджують мету її візиту», – уточнив Слободян.

Нагадаємо, 25 листопада два артилерійських катери «Бердянськ» і «Нікополь», а також рейдовий буксир «Яни Капу» здійснювали плановий перехід з порту Одеси до Маріуполя. Про перехід російська сторона була заздалегідь проінформована відповідно до міжнародних норм для забезпечення безпеки судноплавства.

Однак поблизу Азовського моря прикордонні катери РФ спочатку заблокували танкером рух Керченською протокою, а пізніше спецназ ФСБ атакував і захопив українські кораблі разом з екіпажами.

У зв’зку з інцидентом, тогочасний президент Петро Порошенко запровадив воєнний стан в України на 30 днів. Також глава держави закрив в’їзд для чоловіків з громадянством РФ у віці від 16 до 60 років.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер