<

Україна, Росія та ЄС досягли попередньої згоди по транзиту газу, – Шефчович

Цей запис опубліковано більш як рік тому
02:02 | 20.12.2019 / Новини / , /
Перегляди
6
/ Коментарі відсутні

При цьому Марош Шефчович не розкрив деталей досягнутих домовленостей, але зазначив, що 20-го грудня ці домовленості мають бути підтвердженні на більш високому рівні – керівництвом України і Росії.

За підсумком трьохсторонніх перемовин між Україною, Росією та ЕС стосовного нового транзитного контракту, сторони досягли попередньої згоди по всім ключовим питанням, – пише УНІАН.

Про це на брифінгу повідомив заступник голови Єврокомісії Марош Шефчович.

«Ми досягли згоди по всім ключовим питанням. Це дуже хороші новини для України, Європи, Росії, для газового ринку», – сказав Шевчович.

При цьому він не розкрив деталей досягнутих домовленостей, але зазначив, що 20-го грудня ці домовленості мають бути підтверджені на більш високому рівні – керівництвом України і Росії.

Після цього домовленості можуть бути підписані. У свою чергу міністр енергетики і захисту навколишнього середовища Олексій Оржель відзначив, що сторони якісно відпрацювали кінцевий протокол рішення, що наближає країни до підписання фінальних договорів.

«Ми маємо погодити ці останні наші позиції зі столицями Києвом і Москвою, а також на прямому зв’язку буде і Брюссель. Найближчим часом я впевнений, що ми досягнемо позитивного результату для всіх сторін», – сказав він.

Як повідомляють ЗМІ, 19-го грудня, у Берліні пройшов черговий раунд тристоронніх переговорів у форматі Україна – Росія – Європейська комісія про транзит російського газу після 2019-го року.

Останні тристоронні переговори щодо транзиту газу через територію України з 1-го січня 2020-го року відбулися 28-го жовтня в Брюсселі. Попередня зустріч відбулася 19-го вересня. Чинний транзитний контракт України з російським «Газпромом» було укладено у 2009-му році терміном на 10 років. Його дія спливає 1-го січня 2020-го року.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер