<

Україна просить у Німеччини озброєння для захисту від РФ – німецькі ЗМІ

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:27 | 25.04.2021 / Новини / , , /
Перегляди
5
/ коментарів 11

На тлі нещодавньої концентрації російських військ, Україна звернулася до Німеччини з проханням про поставки сучасного озброєння – зокрема для захисту чорноморського узбережжя від вторгнення Росії.

Про це пише НВ Україна з посиланням на німецьке видання Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ).

Газета має у своєму розпорядженні список озброєнь, які Україна запросила в Німеччини. У ньому є компоненти протикорабельних ракет, системи протиповітряної оборони, обладнання для розмінування, а також корвети, які вже були у вжитку.

Офіційний Київ мотивував своє прохання необхідністю мати сучасну оборонну зброю на тлі можливої загрози з боку РФ, зокрема в акваторії Чорного моря.

Думки про те, чи варто надавати Україні таке озброєння, в Німеччині розділилися, пише FAZ. Джерела газети з української та німецької сторони підтвердили, що міністр закордонних справ Німеччини Гайко Маас негативно поставився до можливих поставок озброєння Україні. Однак міністр оборони ФРН Аннегрет Крамп-Карренбауер відкрита для такої ідеї, як і Норберт Рьоттген, голова зовнішньополітичного комітету Бундестагу.

«Оскільки Росія загрожує війною, було б неправильно зараз виключати поставку лише оборонних систем озброєнь», — цитує Рьоттгена FAZ.

Оприлюднену виданням інформацію частково підтвердив посол України в Німеччині Андрій Мельник. 24 квітня у своєму Twitter він опублікував посилання на статтю FAZ і прокоментував її.

 




коментарів: 11
  1. Переможці просять у переможених.
    Це піпець!
    А якби фріци знову напали як у 41-му, то шо, лапки догори?

  2. Будують “північний потік 2”, в обхід , кому ви потрібні? Яка оборона . Що Німеччина, що Європа , нікому та україна непотрібна.

    • та й путіну теж…якби в свідомих було хочь трохи мозгу, вони б пустили воду в крим, і путя б забув, де та україна знаходиться, і свідомі б продовжили будувати свідоме царство щастя…правда, без людей, але то таке…

  3. З озброєнням Німеччина навряд чи може допомогти, хіба шо євробляхотанки,євробляхогармати,євробляхошмайсери,євробляхоміномети. А от з військовим одягом, який завалявся на німецьких складах з часів другої світової – скільки душа забажає. Як вдягнемось – російський окупант разом з ватажками з переляку буде драпати до сахаліну

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

24 Квітня, Середа
23 Квітня, Вівторок