<

«Україна почала активно діяти»: Кравчук назвав ймовірну причину загострення на Донбасі

Цей запис опубліковано більш як рік тому
07:21 | 1.03.2021 / Новини / /
Перегляди
3
/ Коментарі відсутні

Керівник української делегації в Тристоронній контактній групі Леонід Кравчук вважає, що активізація бойовиків на Донбасі може бути пов’язана з санкціями РНБО проти лідера «Опозиційної платформи – За життя» Віктора Медведчука. 

Таку думку перший президент України висловив в інтерв’ю Deutsche Welle.

Загострення на Донбасі спричинили “активні дії України” у контексті санкцій. Крім того, відіграла роль ситуація з “Північним потоком-2”.

“Я думаю, це пов’язано саме з тим, що Україна почала активно діяти. Зеленський наклав санкції на проросійські канали за їх пропаганду, ввів санкції проти Медведчука. Росія зрозуміла, що ситуація не на їхню користь, і почала показувати, що вони також мають силу і можуть щось зробити”, – наголосив він.

Кравчук каже, що називати нинішню ситуацію на фронті ескалацією не варто, бо це “елемент загострення”. За його словами, “поки світова спільнота, ЄС, США і, звичайно, Україна, не змусять Росію піти з Донбасу і Криму, то війна не закінчиться”.

Як повідомлялося, протягом останнього часу загострилася ситуація на фронті. Бойовики часто гатять із забороненого озброєння. Крім того, упродовж двох днів бойовики поранили 12 українських бійців.

Нагадаємо, в Україні заборонили мовлення трьох телеканалів, пов’язаних із Віктором Медвечуком. Йдеться про “112 Україна”, NewsOne і Zik. До того Володимир Зеленський ввів у дію відповідне рішення Ради Нацбезпеки й оборони. Воно на п’ять років запровадило санкції проти народного депутата від “ОПЗЖ”  Тараса Козака, який є номінальним власником цих трьох каналів.

РНБО 19 лютого ухвалила рішення про введення санкцій щодо восьми фізичних та 19 юридичних осіб, серед яких є компанії-власники п’яти літаків, на яких здійснювалися перельоти за маршрутом Київ-Москва.Серед фізичних осіб, проти яких ввели санкції, п’ять громадян Росії  та троє громадян України, зокрема — нардеп від “ОПЗЖ” Віктор Медведчук та його дружина Оксана Марченко.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

24 Квітня, Середа