<

Україна платить за вугілля з Африки майже 100 доларів за тонну

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:14 | 24.10.2014 / Новини / , , /
Перегляди
5
/ Коментарі відсутні
article6340

Вугілля з Південно-Африканської Республіки (ПАР), обходиться Україні у 86 доларів за тонну.

Про це на прес-конференції в Києві заявив міністр енергетики та вугільної промисловості України Юрій Продан, – повідомляє Gazeta.ua з посиланням  на УНІАН.

“Ми можемо назвати ціну – це 86 доларів у порту України”, – сказав він.

Нагадаємо, ща Україна змушена імпортувати вугілля через дефіцит, пов’язаний з військовими діями на Донбасі. Спостерігачі ОБСЄ регулярно фіксують вивезення українського вугілля на територію Російської Федерації.

83 державні та приватні шахти, тобто 55% всіх шахт Луганської та Донецької областей, знаходяться на підконтрольній проросійським бойовикам території.

Зазначимо, що за 9 місяців 2014 року видобуток вугілля в Україні склав 53,4 млн тонн, що на 15% менше від видобутку за аналогічний період 2013 року. З нього енергетичного вугілля – 43,9 млн тонн.

Перша партія вугілля, близько 87 тис. тонн, прибула з ПАР в Україну 22 жовтня, наступну очікують вже 3-8 листопада. Всього в Україну імпортують 1 мільйон тонн африканського вугілля.

Водночас, у коментарі Gazeta.ua голова Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець заявив, що Україна ризикує залишитись цієї зими без електрики і порадив українцям запасатися дровами.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

23 Квітня, Вівторок