<

Україна планує укласти десятирічний контракт на поставки газу з США

Цей запис опубліковано більш як рік тому
10:19 | 5.03.2020 / Новини / /
Перегляди
1
/ коментарі 4

Україна має намір укласти десятирічний або двадцятирічний контракт на поставки великих обсягів природного газу з США через Польщу.

Про це в інтерв’ю УНІАН розповів міністр енергетики та захисту навколишнього середовища в уряді Олексія Гончарука Олексій Оржель, – передає Європейська правда.

“США зацікавлені зробити портфель таких замовлень. Є спотові ринки, а є справді стратегічні, геополітичні ринки. Думаю, що дуже правильно й адекватно підписати десятирічний або двадцятирічний такий контракт… Для нас – це геополітичний документ і енергетична безпека. Його реалізація планується через інфраструктуру Польщі”, – сказав міністр. 

Він зазначив, що такий довгостроковий контракт на поставки газу з США зміцнить позиції України на переговорах з Росією. 

“Ми зможемо прив’язатися до біржових індикаторів, відповідно, від цього контракту розвиватиметься інфраструктура скрапленого газу. І коли наступного разу ми будемо мати переговори з транзиту, або про інше з Росією, то у нас вже буде альтернативна поставки з країни, яка зараз намагається наростити свою присутність на європейському ринку і взагалі в світі щодо газу”, – сказав він. 

При цьому міністр не став розкривати подробиці про обсяги закупівлі, зазначивши лише, що вони будуть великими. 

До слова, Україна в 2019 році, у порівнянні з аналогічним періодом 2018 року, збільшила імпорт природного газу на 34,4%, або на 3,65 млрд куб. м, – до 14,25 млрд куб. м. 

Імпорт газу в зазначений період здійснювався винятково з Європи. 

Зокрема, за 2019 рік було імпортовано 9,15 млрд куб. м газу Словацьким газотранспортним коридором, а також з Польщі та Угорщини – 1,4 млрд куб. м і 3,67 млрд куб. м відповідно.




коментарів: 4
  1. Оржель из скромности про цену этого газа промолчал. Они там почти все очень скромные. Решил , что экономика Украины может подставить плечо США и Польше? 10 или 20 лет будем платить за газ раза в два дороже? Оригинал.

  2. на радість маскалям. Шо там виробляли з того газу ? тепер все доведеться закупати в рашке, а свою хім.промисловість похоронити остаточно…

  3. Надіюсь люди потроху починають бачити, про шо Д.і.д вже років 11 говорить?
    Не в тих, хлопчики, ми ворогів бачимо, ой не в тих!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця