<

Україна отримає 320 тисяч доз препарату, який у США прибрали з рекомендацій для лікування коронавірусу

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:56 | 9.04.2020 / Новини / , , , /
Перегляди
23
/ коментарі 2

Україна отримає додаткові 320 тисяч таблеток з діючою речовиною гідроксихлорохін для симптоматичного лікування хворих на нову коронавірусну інфекцію COVID-19. Американські лікарі наголошують, що дія гідроксихлорохіну щодо COVID-19 не доведена й може викликати важкі побічні ефекти.

Про це заявив міністр охорони здоров’я Максим Степанов, – пише ТСН.

Необхідну кількість препарату поставлять як гуманітарну допомогу компанії “Санофі” та “Сандоз”. Цього вистачить на лікування понад 22 тисяч пацієнтів, повідомила пресслужба МОЗ.

Зазначимо, що цей препарат прописаний в українському національному протоколі лікування хворих на COVID-19 і застосовується для пацієнтів з важким перебігом хвороби винятково в умовах стаціонарів, а також під пильним наглядом лікарів і за письмової згоди пацієнтів. Він буде безкоштовним для пацієнтів, які потребують його за медичними показами.

Тим часом у США гідроксихлорохін та хлорохін (ліки проти вовчака, ревматичних захворювань, малярії) прибрали з офіційного списку рекомендацій для лікування нового коронавірусу. Лікарі наголошують, що дія цих препаратів щодо COVID-19 не доведена й може викликати важкі побічні ефекти.

Нині тривають понад два десятки досліджень цих препаратів, зокрема й Всесвітньої організації охорони здоров’я. Раніше “дієвість” цих двох препаратів розрекламував президент США Дональд Трамп, після чого в американських лікарнях стрімко зріс попит на ці ліки.

Фото ілюстративне




коментарів: 2

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

16 Квітня, Вівторок