<

Україна хоче постачати державам ЄС летальне озброєння

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:36 | 24.10.2018 / Новини /
Перегляди
0
/ 1 коментар

Україна очікує і пропонує на всіх рівнях дати “зелене світло” на постачання державами-членами ЄС летального оборонного озброєння.

Про це заявив у середу під час презентації в Києві заступник керівника головного департаменту з питань зовнішньої політики та європейської інтеграції Адміністрації Президента України Сергій Лещенко, передає кореспондент УНН.

“Американці дійсно дуже потужно допомагають нам зброєю і ця допомога буде нарощуватись. В Європейському Союзі, не таємниця, що ми очікуємо і кожний раз на всіх рівнях пропонуємо Євросоюзу все-таки дати на загальному європейському рівні так зване “зелене світло” на постачання державами-членами ЄС летального оборонного озброєння Україні”, – зазначив він.

За словами Лещенка, Україна має намір отримати дозвіл на зразок попереднього рішення Ради ЄС стосовно надання зброї Іраку, коли в країні розгорталась війна.

“Було таке рішення і ми на цьому наголошуємо. Бачимо, що у цьому є поле для маневру і поле для більших зусиль з боку України”, – сказав він.

Нагадаємо, вслід за палатою представників сенат США підтримав виділення 250 млн дол. США на безпекову допомогу Україні з коштами на летальну зброю у законі про “Бюджет США на 2019 рік на потреби національної оборони”.

Раніше Пентагон виділив 300 млн доларів на виробництво ракетних комплексів Javelin, зокрема для України




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер