<

Україна готується до відновлення авіасполучення: куди зможуть літати українці

Цей запис опубліковано більш як рік тому
08:16 | 14.06.2020 / Новини / , /
Перегляди
2
/ коментарі 2

15-го червня в Україні оголошено відновлення регулярних авіаперельотів. В міжнародному аеропорті «Бориспіль» готуються.

Про це йдеться в сюжеті ТСН.

Так, тут впровадили нові заходи безпеки. На вході встановлена додаткова рамка, яка автоматично вимірює температуру. Дозволену температуру тіла підвищили до 38-ми.

“38 градусів і вище пасажир не допускається на виліт, в термінал. Це норми для усіх аеропортів України”, – каже директор зі стратегічного розвитку аеропорту “Бориспіль” Антон Борисюк.

В будівлю аеропорту пускатимуть лише пасажирів і обов’язково в масках. Усюди наявні заклики тримати дистанцію. Встановлені санітайзери. Контакт із персоналом – мінімальний.

Перед посадкою знову перевірятимуть температуру і пускатимуть вже тільки до 37,2. Що робити тим, в кого вища, але менше за 38, не пояснюють.

Стюардеси у костюмах, масках та рукавичках. І так весь політ.

Пасажирів в салоні садитимуть поруч, як і раніше. Але останній ряд зарезервують. Якщо раптом під час польоту у когось з’являться симптоми коронавірусу, його посадять позаду. А після польоту продезінфікують літак.

Президент Міжнародних авіаліній України Євген Дихне каже, що на понеділок запланували переважно внутрішні рейси. Європейці українців в гості поки не чекають. Єврокомісія продовжила заборону на туристичні поїздки до 1 липня. Нині літають лише спецрейси. Українським громадянам дозволяють летіти на роботу, навчання та лікування. МАУ вже не раз відкривала та закривала продажі квитків. Зараз знову планують їх закрити до серпня. Тим, хто купив квитки на скасовані рейси, пропонують варіанти.

“Для тих пасажирів, які купили у нас квитки, ми пропонуємо кілька варіантів. Розглядаються варіанти або перенесення рейсу, або компенсації пасажиру у вигляді електронного ваучера з додатковим бонусом”, – сказав Євген Дихне.

Окрім Європи, заборону на польоти продовжили Грузія, Молдова, Вірменія та Азербайджан. Не закривала кордон Велика Британія, але там обов’язкова двотижнева обсервація. За порушення ще й випишуть штраф у тисячу фунтів, а це понад 32 тисячі гривень.

Від 15 червня українців готові приймати без обмежень на кордоні Албанія та США, за даними Міністерства інфраструктури України. А з обов’язковим тестуванням по прибуттю – начебто Туреччина.

“Ми на минулому тижні домовились з турками і з Грецією, вона член Європейського союзу, про те, що починаємо літати. Але це було минулого тижня, а цього тижня ситуація вже змінилася. Туреччина вона точно залишається, бо вона не є член Євросоюзу, а з Грецією будуть проведені додаткові консультації з огляду на ті рішення, які були ухвалені”, – повідомив глава Міністерства закордонних справ Дмитро Кулеба.

За яких умов дозволять іноземцям перетнути кордон і чи доведеться їм відбувати двотижневу самоізоляцію по прибуттю в Україну, цю інформацію не готовий озвучити поки і головний санітарний лікар України Віктор Ляшко. Нині у МОЗ чекають рішень від країн партнерів. Лише тоді затвердять загальні норми. Однією з них буде обов’язковий страховий поліс на витрати, пов’язані з коронавірусом.

А поки бориспільським летовищем рухаються тільки бігуни. На злітній смузі влаштували благодійний марафон. Понад 4 години спортсмени додали 40 кілометрів, аби зібрати кошти на захисні костюми для медиків.




коментарів: 2

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця