<

Україна домовилась з Фінляндією про рейси для сезонних працівників

Цей запис опубліковано більш як рік тому
22:36 | 4.05.2020 / Новини / , /
Перегляди
1
/ коментарів 9

Віцепрем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Вадим Пристайко обговорив із послом Фінляндії в Україні Пяйві Лайне питання виїзду українських сезонних робітників на роботу в країні. 

Про це повідомили у пресслужбі віцепрем’єра 4 квітня, – інформує Європейська правда.

“Разом з фінськими колегами уряд України допоможе українським працівникам організовано дістатися на сезонні роботи. Це включає організацію необхідної кількості авіарейсів”, – заявив Вадим Пристайко.

Він додав, що безпека при цьому є найвищим пріоритетом, тому незмінною залишається умова для роботодавців щодо легального працевлаштування українських працівників, забезпечення якісної медичної страховки і проведення обсервації. 

За словами Пяйві Лайнеа, фінські фермери цього року розраховують на 15 тисяч українців. 

“Фінляндія відчуває гостру нестачу робочої сили для сезонних робіт. Українські працівники зарекомендували себе дуже добре. Вони відповідальні, порядні, працьовиті і ми будемо раді можливості цього року знову залучити їх до роботи у сільському та лісовому господарстві та інших сферах”, – підкреслила посол. 

Пристайко додав, що в урядовому офісі наразі є аналогічні запити щодо українських сезонних працівників з Австрії, Данії, Норвегії та інших країн.




коментарів: 9
    • Згадай краще як колись селянам навіть паспорти не давали. В місто переїхати не можна було без згоди головы колгоспу та сільради. Ось де рабство

      • а ще колись було кріпостне право. В в еуропі в 195х були зоопарки з туземців… а, да, а в піндосії негрів лінчували !

  1. капіталізм дав можливість подивитись плантації в пшекії, Італії, Фінляндії. Хоч світ побачити..

    • Працювати це не позор. Позор це в батьків на шиї сидіти, і жити на виплати по безробіттю коли є і сила і можливість працювати.

      • згідний…піднімати економіку інших країн..і братися за роботу яку не хочуть робити “місцеві”(ще й за “копійки”) це не позор

        • підтримую ! тільки егоісти будуть сидіти вдома, коли у сусідів ще не все гаразд !

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

18 Квітня, Четвер