<

Угорщина запроваджує жорсткіші обмеження на кордонах, зокрема з Україною

Цей запис опубліковано більш як рік тому
21:49 | 12.07.2020 / Новини / , /
Перегляди
6
/ Коментарі відсутні

Уряд Угорщини з середи, 15-го липня, планує запровадити на своїх кордонах жорсткіші обмеження, аби не допустити нової хвилі поширення коронавірусу. Громадянам України, яка наразі потрапила до «червоної» зони, у в’їзді до Угорщини буде відмовлено.

Про це повідомив глава офісу прем’єр-міністра Угорщини Гергела Гуляш, пише Громадське.

За його словами, усі країни розділять на три групи, залежно від рівня поширення коронавірусу — «зелену», «жовту» та «червону». Так, угорські громадяни, які повертаються з країн із високим ризиком поширення інфекції («жовтої» і «червоної» зон) повинні будуть пройти медичний огляд на кордоні і піти на карантин. Самоізоляції можна буде уникнути, якщо громадянин може пред’явити два негативні тести на коронавірус, зроблені в останні п’ять днів.

Те саме стосуватиметься іноземців, які прибувають з країн «жовтої» зони. А от в’їзд іноземців з країн «червоної» зони планують заборонити.

Зазначається, що до «червоної» категорії хочуть віднести і Україну, а також Молдову, Білорусь, Албанію, Боснію та Герцеговину, Косово, Північну Македонію, країни Азії, Африки та Південної Америки. Список обіцяють переглядати щотижня.

Водночас водії, що здійснюють вантажні перевезення, транзитні пасажири, а також особи, що прибувають з діловими поїздками, звільняються від обмежень. Однак, зазначається, що їх можуть оглянути медпрацівники.

В Угорщині, населення якої становить близько 10 мільйонів людей, станом на 12-го липня було зареєстровано 4 234 випадки з COVID-19, 595 пацієнтів померли. За минулу добу зафіксували 5 нових випадків зараження.

Нагадаємо, на кордоні України з Угорщиною 29-го червня повністю відновили роботу чотири пункти пропуску: «Вилок — Тисабеч», «Лужанка — Берегшурань», «Косино — Барабаш» та «Дзвінкове — Лонья».




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Березня, Вівторок
18 Березня, Понеділок