<

Угорщина передумала закуповувати російську вакцину від COVID-19 і тепер покладатиметься на Євросоюз і Китай

Цей запис опубліковано більш як рік тому
09:29 | 1.01.2021 / Новини / /
Перегляди
32
/ коментарі 2

Уряд Угорщини вирішив не закуповувати російську вакцину від коронавірусу «Спутник V» для масової вакцинації населення. Натомість Будапешт покладатиметься на механізм розподілу вакцин Євросоюзу і домовленості з китайськими компаніями.

Про це заявив керівник офісу угорського прем’єра Ґерґелі Гуляш в інтерв’ю телеканалу ATV, пише Громадське.

За словами Гуляша, Угорщина отримала 6 тисяч доз російської вакцини внаслідок домовленостей, досягнутих міністром закордонних справ країни, «але вакцина все ще перебуває на стадії випробувань, які триватимуть місяцями, і не затверджена».

«Росія не має достатніх виробничих потужностей. Ми раді взяти участь у випробуваннях препарату, але масово вакцини можуть надійти саме із закупівель у межах ЄС чи з Китаю», — зазначив посадовець.

Гуляш також додав, що «якби ми не отримали десять тисяч доз вакцини Pfizer від Брюсселя, ми б не змогли почати вакцинацію» 26 грудня — одними з перших у ЄС. Член уряду Орбана також назвав ідею з розподілом вакцин у межах Євросоюзу «розумною».

Російський фонд прямих інвестицій, який організовує експорт «Спутника V», заявив «РИА Новости», що готовий надати Угорщині необхідну кількість вакцин у січні-березні 2021 року. Нині РФПІ домовляється з угорськими регуляторами щодо затвердження вакцини.

Фото: Міністерство охорони здоров’я РФ




коментарів: 2
    • То яку вакцину наш народ приймає, шо останнім часом стільки переляканих дебілів розвелось. І то на різних рівнях?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер
24 Квітня, Середа