<

Угорських школярів вчать, що в Україні – «громадянська війна», в МЗС відреагували

Цей запис опубліковано більш як рік тому
19:35 | 7.09.2022 / Новини / , , /
Перегляди
146
/ Коментарі відсутні

В Міністерстві закордонних справ України відреагували на інформацію про угорський підручник з географії для учнів 8 класу, де розповідається про те, що в Україні нібито точиться «громадянська війна», до якої росія «не причетна».

В МЗС наголосили на неприйнятності подання недостовірних та викривлених фактів про Україну. Про це Суспільному повідомив речник МЗС Олег Ніколенко.

«МЗС України відомо про ситуацію із підручником географії для восьмого класу в Угорщині. Вчора українські дипломати провели зустріч в угорському зовнішньополітичному відомстві, під час якої наголосили на неприйнятності подання недостовірних та викривлених фактів про Україну.

Вимагаємо якнайшвидшого виправлення неправдивої інформації в підручнику», — заявив Ніколенко.

На підручник з географії за 8 клас звернув увагу угорський незалежний інтернет-портал Telex. Там йдеться про те, що у підручнику викладена інформація у «проросійській» манері.

Наприклад, угорські автори немов позбавили Україну суверенітету над кримськими горами, повідомивши дітям, що Карпати – єдині гори в Україні, «біля підніжжя яких розташовані історичні угорські міста: Унгвар (Ужгород), Мункач (Мукачево), Хуст».

Розповідь про новітню історію супроводжується таким текстом й малюнком.

«У багатонаціональній Україні розподіл по території національностей дуже нерівномірний. Більшість – це українці за національністю, але на сході країни значна частка росіян, а на Кримському півострові вони становлять більшість.

Дві східнослов’янські мови (російська, українська) дуже подібні, а п’ята частина населення розмовляє змішаною російсько-українською мовою. Попри це, дві етнічні групи часто ворогують одна з одною. Їхнє протистояння також спровокувало збройний конфлікт за Кримський півострів, дивіться малюнок», — цитують текст підручника у виданні.

Зазначається, що укладачі підручника з географії перевернули іншою стороною прапори України та росії.

Підручник розроблений державним центром OFI та є обов’язковою навчальною книгою для угорських учнів, — пише видання.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

20 Квітня, Субота
19 Квітня, П’ятниця