<

Учні із Любомльського району найкраще декламують вірші Лесі Українки

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:09 | 25.02.2015 / Новини /
Перегляди
5
/ 1 коментар

Сьогодні минає рівно 144 роки як народилася славнозвісна поетеса, культурний діяч, перекладач Леся Українка.

Волинський край Леся дуже любила, це відображала у своїх віршах, писала у листах-спогадах. Любомльський район теж згадує Леся, зокрема село Бережці, у якому два тижні відпочивала, за цей час записала в сусідніх селах і Любомлі десятки народних пісень, а пізніше з’явився поетичний твір, приурочений цьому куточку. У сільській бібліотеці Бережців із гордістю і пошаною створена поличка, присвячена українській письменниці.

Уже багато років поспіль традиційно до дати народження Лесі Українки у Колодяженському літературно-меморіальному музеї, а колись обійсті Косачів, між школярами області проходить конкурс декламаторів «Мій любий край». Двоє учнів з Любомля натхненно й артистично читали поезію та стали переможцями у своїх вікових категоріях, а це – Анна Козел учениця Вишнівської школи за вірш «Сльози-перли» та Костянтин Карпенко, учень Любомльського професійного ліцею за уривок із поеми «Роберт Брюс, король шотландський». Учасників-переможців до конкурсу готувала керівник літературно-мистецького гуртка художнього слова «Порив» Тетяна Зінчук, яка виховує юні таланти і неодноразово її учні з подібних заходів повертаються з першими місцями.




один коментар
  1. А 19 лютого Карпенко Костянтин посів І місце в обласному конкурсі читців,присвяченому 144-й річниці від дня народження Лесі Українки,який проводило обласне управління освіти.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер