<

Учень автошколи збив жінку на переході у Києві

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:10 | 16.10.2020 / Новини / /
Перегляди
40
/ Коментарі відсутні

В Києві на Березняках учень автошколи збив жінку на пішохідному переході. Постраждала отримала легкі ушкодження.

Автомобіль, у якому сиділи учень та інструктор, виїхав на перехрестя, але зненацька почав розганятися по пішохідному переходу, вилетів на тротуар, збив жінку і вдарився об паркан, – повідомляє ТСН.

На відео із камер спостереження видно, як на перехресті білий легковик із наліпками “Учбова” виїжджає на зелене світло. Учень неквапно починає викручувати кермо, в цей час жінка йде пішохідним переходом — теж на зелене. Раптом автомобіль набирає швидкість, водій продовжує повертати, виїжджає на тротуар, збиває пішохода та зупиняється в паркан.

Учень та інструктор вийшли із автомобіля, до потерпілої підійшли перехожі та викликали швидку. За даними поліцейських, жінку шпиталізували із легкими ушкодженнями. Автомобіль теж постраждав: розбите лобове скло, пошкоджена бічна частина. На автомобілі є наліпка про технічний огляд, на місці пасажира є три дублюючі педалі.

Адміністраторка автошколи, де навчається хлопець, не може оговтатися від новини і зрозуміти, чому учень почав крутити кермо та тиснути газ, а інструктор не перехопив і не зміг зупинити транспорт.

“Як таке могло статися — я не знаю. 20 років роботи в автошколі — це перший випадок”, — прокоментувала інцидент адміністраторка.

Інструктор, каже жінка, хоч і нещодавно працює саме у цьому філіалі автошколи — досвідчений водій і вчитель. Учень за кермом теж не вперше — це було одне з останніх занять студента.

За якою статтею розпочати кримінальне провадження, слідчі ще вирішують. Адвокат Федір Мельник, який спеціалізується на дорожньо-транспортних пригодах, розповідає: під час навчальної їзди в автошколі відповідальність покладається на інструктора.

Але у кожному конкретному випадку слідство має провести експертизи — визначити, зокрема, чи достатньо часу було у викладача, щоби зреагувати й уникнути наїзду.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер
24 Квітня, Середа