<

Учасники АТО заявляють, що земельні ділянки отримала лише половина

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:49 | 16.08.2015 / Новини /
Перегляди
20
/ Коментарі відсутні

Майже на половину заяв учасників АТО, які мають статус «учасник бойових дій» отримали відмову від органів місцевого самоврядування по всій Волинській області, щодо видачі їм земельної ділянки, передбаченої законодавством як соціальної гарантії.

Про це стало відомо на 36-й сесії Волинської обласної ради, 14-го серпня, – пише Громадське.Волинь.

Голова Волинської обласної організації ветеранів АТО Руслан Євчук заявив, що у них є підозри: землю від бійців ховають і спеціально не видають. Мовляв, особи при владі роблять це, аби забрати землі собі. Усі свої позиції щодо ситуації, яка склалася, члени організації спільно із Волинською обласною організацією Спілки ветеранів Афганістану виклали у зверненні, яке зачитали на сесії ради та подали як проект рішення для затвердження.

У зверненні йдеться, що 4 тисячі 627 заяв було подано від учасників першої хвилі мобілізації. З цих заяв на отримання земельної ділянки було задоволено 2 тисячі 374. На 1521 заявку прийшли відмови, ще 700 – чекають відповіді. Окрім цього бійці заявляють про труднощі із забепечення житлом бійців та їх сімей. Так, у тексті звернення йдеться, що тільки дві сім’ї загиблих бійців та дві – інваладів війни отримали житло за державний кошт. Аби вирішити питання, ветерани АТО виклали по пунктах пропозиції до верхівки державної влади щодо змін у законодавстві, аби дати можливість бійцям отримати гарантоване дежавою.

S1170002-576x1024
S1170001-576x1024

Після дискусії, депутати прийняли текст звернення за основу. Також внесли пропозицію депутата Святослава Кравчука, аби бійців забезпечили й житло. Згодом вирішили не обговорювати сам текст та не вносити тудибільше  ніяких поправок. Звернення було прийняте.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер