<

Учасники акції не мають права примушувати надавати до огляду машини, які їдуть у Крим

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:13 | 9.10.2015 / Новини /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

Правоохоронці посилили контроль над учасниками акції з громадянської блокади Криму, повідомив заступник начальника управління МВС Херсонської області Ілля Ківа.

– Будемо вести більш жорсткий контроль над діями протестувальників для того, щоб мінімізувати протиправні дії щодо громадян, які прямують на окуповану територію або з неї повертаються, – сказав Ківа, передає Крим.Реалії.

За його словами, на кожному посту, де є учасники блокади, також перебувають співробітники міліції, які стежать за дотриманням прав громадян України. Ківа нагадав, що водіїв авто, які прямують через адмінкордон із Кримом, учасники акції не мають права примушувати надавати до огляду свої машини.

– Обшук – це окрема слідчо-оперативна операція. Огляд може проводитися лише за згодою самих власників автомобілів, – сказав він і додав, що робити це можуть лише наряди міліції.

Правозахисники раніше заявили про порушення прав людини з боку воєнізованих формувань, які беруть участь у блокаді Криму. Зокрема, примушують водіїв авто надавати до огляду машини. Один з ініціаторів громадянської блокади Криму Ленур Іслямов заявив Крим.Реалії, що інформація про порушення прав – спроба виставити учасників акції в несприятливому світлі. Нагадаємо, з 20 вересня розпочалася безстрокова акція блокування вантажного транспорту, який прямує у Крим з продуктами і товарами. Її ініціаторами виступили кримські татари. Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров заявив, що наступним етапом може стати енергетична блокада півострова. Це, найімовірніше, відбудеться в жовтні.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця