<

У Запоріжжі водійку електросамоката оштрафували на 127 тис. гривень

Цей запис опубліковано більш як рік тому
03:35 | 13.07.2021 / Новини / /
Перегляди
2107
/ Коментарі відсутні

У Запоріжжі водійку електросамоката оштрафували на 127 тисяч гривень за наїзд на пішохода на тротуарі. Відповідне рішення ухвалив Шевченківський районний суд.

Суд визнав електросамокат транспортним засобом, який призначено для перевезення людей і (або) багажу, із встановленим на ньому спеціальним обладнанням чи механізмами. Водночас Правила дорожнього руху забороняють їздити транспортним засобам по тротуарах і пішохідних доріжках, повідомляє видання «Я і Закон».

У цьому зв’язку суд виніс обвинувальний вирок і визнав водійку самоката винною у порушенні чинних правил їзди на транспорті. Її засудили на один рік позбавлення волі, але покарання замінили відбуванням випробувального терміну на один рік.

Крім того, суд частково задовольнив цивільний позов і стягнув з обвинуваченої 127 тисяч гривень штрафу, з яких – 102 тисячі гривень як компенсація матеріального збитку, 23 тисячі гривень – моральної шкоди, і 2 тисячі гривень – витрати на юридичну допомогу.

Відзначається, що інцидент стався в червні 2020 року. Водійка електросамоката Хіаоmі Мі Electiric Scooter М365 рухалася по тротуару і збила пішохода. Через зіткнення пішохід отримала тілесні ушкодження середньої тяжкості.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця