<

У Заболоттівській ТВК на Волині відсутні постанови про реєстрацію кандидатів та затвердження тексту бюлетенів

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:34 | 6.12.2016 / Новини / /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

У Заболоттівській об’єднаній територіальній громаді селищна виборча комісія станом на 5 грудня не оприлюднила постанов про реєстрацію кандидатів та затвердження тексту виборчих бюлетенів. Причина – відсутність відповідних постанов.

У діях Заболоттівської селищної виборчої комісії об’єднаної територіальної громади вбачаються ознаки грубого порушення виборчого законодавства, а саме – невиконання повноважень, покладених на комісію згідно з частиною 4 статті 25 Закону України «Про місцеві вибори».

Як стало відомо спостерігачам ОПОРИ, станом на 5 грудня ця виборча комісія документально не оформила і, відповідно, – не оприлюднила постанов про реєстрацію кандидатів в одномандатних виборчих округах та реєстрацію кандидатів на посаду селищного голови громади. Не оприлюднено і рішення про затвердження тексту виборчих бюлетенів.

Спостерігачі Громадянської мережі ОПОРА звернулись до ТВК з проханням надати копії рішень/постанов про реєстрацію кандидатів та про затвердження тексту виборчих бюлетенів і отримали відмову.

Голова виборчої комісіїГалина Коцюба (ВО «Батьківщина») не змогла надати відповідних постанов у зв’язку із їх відсутністю. Крім того, голова ТВК не змогла пояснити причин, чому відсутні відповідні постанови та рішення.

Нагадаємо, що раніше спостерігачі ОПОРИ повідомляли про відсутність у Заболоттівській ТВК протоколів засідань. Тоді секретар комісії належним чином відреагувала на зауваження і документально оформила протоколи усіх засідань комісії.

Громадянська мережа ОПОРА наполегливо рекомендує Заболоттівській селищній виборчій комісії усунути можливе порушення вимог законодавства. В іншому випадку бездіяльність комісії буде оскаржена у визначеному законом порядку.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер