<

У ЄС заявили, що вибух газопроводу «Північний потік» був навмисним

Цей запис опубліковано більш як рік тому
03:30 | 29.09.2022 / Новини / , /
Перегляди
317
/ 1 коментар

Витоки газу на газопроводі “Північний потік”, що відбулися в результаті вибуху, є результатом навмисних дій і матимуть рішучу відповідь.

Таку заяву зробив високий представник ЄС з питань зовнішньої політики та політики безпеки Жозеп Боррель від імені Європейського Союзу, пише УНІАН.

Зазначається, що ЄС глибоко стурбований пошкодженням трубопроводів “Північний потік-1” і “Північний потік-2”, що призвело до витоків у міжнародних водах Балтійського моря.

“Питання безпеки та навколишнього середовища є першочерговими. Ці інциденти не є збігом і стосуються всіх нас”, – йдеться в повідомленні.

“Вся наявна інформація свідчить про те, що ці витоки є результатом навмисних дій. Ми будемо підтримувати відповідне розслідування, спрямоване на встановлення повної ясності щодо того, що сталося і чому, а також вживати подальших заходів для підвищення нашої стійкості в енергетичній безпеці”, – додав Боррель.

Також наголошується, що будь-яке умисне пошкодження європейської енергетичної інфраструктури є абсолютно неприйнятним і матиме рішучу та одностайну відповідь.




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер