<

У ЄС дозволили використовувати перші таблетки від коронавірусу

Цей запис опубліковано більш як рік тому
05:03 | 21.11.2021 / Новини / , /
Перегляди
284
/ Коментарі відсутні

Європейське агентство з лікарських засобів (EMA) дозволило використовувати препарт «Lagevrio» («Молнупіравір») для лікування COVID-19.

“Комітет EMA з лікарських засобів (CHMP) видав рекомендації щодо використання Lagevrio (також відомого як молнупіравір або MK 4482) для лікування COVID-19”, — ЕМА повідомляє на своєму сайті – пише Суспільне.

ЕМА зазначає, що ліки, які наразі не зареєстровані в ЄС, можна використовувати для лікування дорослих з COVID-19, якщо ті не потребують додаткового кисню та мають підвищений ризик розвитку важкої форми COVID-19.

“Lagevrio” слід застосовувати якомога швидше після встановлення діагнозу COVID-19 і протягом 5 днів від початку симптомів. Препарат, який випускається у вигляді капсул, слід приймати двічі на день протягом 5 днів”, — йдеться у повідомленні агентства. Там також додають, що пігулки не слід використовувати вагітним жінкам.

Що відомо про таблетки від коронавірусу

Як повідомляє Європейське агентство з лікарських засобів (EMA), Lagevrio — це пероральний противірусний препарат, який зменшує здатність SARS-CoV-2 (вірус, який викликає COVID-19) розмножуватися в організмі.

Це робиться за рахунок збільшення кількості змін (мутацій) у генетичному матеріалі вірусу (відомому як РНК), що погіршує здатність SARS-CoV-2 до розмноження.

Lagevrio розробляється компанією Merck Sharp & Dohme у співпраці з Ridgeback Biotherapeutics.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер