<

У ЄС допускають, що можуть повторно закрити внутрішні кордони через COVID-19

Цей запис опубліковано більш як рік тому
12:49 | 28.06.2020 / Новини / /
Перегляди
3
/ 1 коментар

Міністр закордонних справ Німеччини Гайко Маас не виключає можливості повторного закриття окремих кордонів у Євросоюзі в разі погіршення епідеміологічної ситуації з коронавірусом.

Про це він заявив агентству dpa, передає «Укрінформ».

«Не можна виключити, що кордони доведеться знову закривати, якщо інфекція в одному регіоні ЄС буде значно вищою, ніж в іншому», — сказав Маас.

Водночас він зазначив, що потрібно не допустити ситуації, яка була у березні на початку пандемії, коли кордони закривали без голосування та обговорення. На його думку, це потрібно було координувати у всій Європі.

«Європа багато чому навчилася в цій кризі… Ми покращили координацію та надали один одному солідарну допомогу у таких темпах та обсягах, яких ніколи ще не було», — додав глава МЗС Німеччини.

Зазначимо, нині кордони між майже всіма країнами-членами Євросоюзу та Шенгенської зони відкриті.

Додамо, 10 червня Європейська комісія — виконавчий орган ЄС — порадила членам об’єднання відкрити кордони для іноземних подорожувальників з 1 липня.

Заборону на в’їзд до ЄС через епідемію коронавірусу ввели ще в середині березня. Вона мала тривати 30 днів, після чого її кілька разів продовжували. Станом на зараз її продовжили до 1 липня.




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер