<

У вугільній галузі немає питань, які неможливо вирішити, – Гройсман

Цей запис опубліковано більш як рік тому
09:57 | 28.07.2018 / Новини /
Перегляди
0
/ 1 коментар

На державних вугільних шахтах потрібно чути шум виробництва і фіксувати збільшення видобутку через суттєву модернізацію всіх процесів, а не стук шахтарських касок через невиплату зарплати. Про це сказав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час урядової наради, присвяченій ситуації у вугільній галузі.

Як зазначив глава уряду, в межах Міністерства енергетики та вугільної промисловості потрібно приймати чіткі, конкретні рішення, які дозволять вивести галузь із кризи, – повідомляє Урядовий портал.

«Я проаналізував ситуацію і можу сказати, що це можливо. Нам потрібно забути про стук шахтарських касок, коли люди говорять про свою заробітну плату. Маємо чути на видобувних підприємствах шум виробництва», – зазначив глава уряду.

Він поставив відповідні завдання Міністру енергетики та вугільної промисловості Ігорю Насалику, який несе персональну відповідальність за розвиток галузі.

«Я готовий допомогти, більш того, дав чіткі, конкретні задачі, які потрібно вирішити, щоб ситуація стала контрольованою. Нам треба збільшити власний видобуток вугілля і зменшити імпорт. Там немає питань, які неможливо вирішити – в межах Міністерства та за допомогою Уряду та Прем’єр-міністра», – додав Глава Уряду.

Він також повідомив, що на початку серпня Уряд очікує комплексний план заходів, де були б відображені інвестиційні пропозиції, оцінка ефективності використання наявних ресурсів, плани щодо аудиту.

«Маємо вийти на стабільність у галузі. Завдання поставлене, я буду чекати конкретної доповіді і конкретних результатів», – резюмував Прем’єр-міністр.

Довідково

Наразі в Україні нараховується 102 державні шахти, але переважна більшість – в зоні проведення операції Об’єднаних сил. Діючими поза зоною операції вважаються 33 шахти. З них – лише 4 шахти працюють прибутково. За 5 місяців поточного року обсяг видобутку склав 1 852,9 тис.т. Це на 3,6% менше запланованого і на 7,6% менше відповідного періоду 2017 року. Разом з тим, вартість продукції зросла на понад 30,5%, порівняно з минулим роком.

Коментуючи ситуацію, Глава Уряду не один раз наголошував, що галузь потребує вирішення одразу двох важливих питань – виведення на беззбитковість і проведення модернізації виробництва, яка дозволила б знизити собівартість і підвищити безпечність праці. Обсяг бюджетної підтримки шахт щороку перевищує 1 млрд грн. В середині липня Верховна Рада схвалила зміни до Державного бюджету і дозволила додатково виділити ще 1,4 млрд грн на потреби шахтарів, передусім в частині погашення зарплатних боргів.




один коментар
  1. в переводі на людську мову – “забудьте про зарплату і йдіть працювати “. і це правильно, бо невже в кращих традиціях совка за працю вчасно гроши платити ? не для того клятих комуняків скинули !

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер