<

У всіх регіонах України планують відкрити центри для реабілітації військовополонених

Цей запис опубліковано більш як рік тому
09:07 | 13.01.2023 / Новини / , /
Перегляди
102
/ Коментарі відсутні

Міністерство оборони України працює над відкриттям спеціальних центрів для реабілітації військовополонених в усіх регіонах країни.

Про це під час брифінгу у Military Media Center інформувала заступниця міністра оборони України Ганна Маляр, передає Еспресо.

Під час роботи з повернення українських полонених існують два етапи: перемовини й безпосередньо повернення та постізоляційний період.

«Постізоляцію ми організовуємо відповідно до міжнародних вимог. І зараз Координаційний штаб ГУР відкриває по всіх регіонах України філії, аби родичам військовополонених і військовослужбовцям, які повернулися із полону, було зручно звертатися туди за місцем проживання», – сказала Маляр.

Зокрема, 11-о січня в Миколаєві відкрили один із таких центрів. Там звільнений з полону військовий може отримати медичні та психологічні послуги. Маляр наголосила, що абсолютна більшість колишніх полонених після реабілітації повертається на службу. Також в осередках допомагають родинам військовополонених.

«Приміром, на Миколаївщині відбуваються зустрічі із сім’ями військовослужбовців, які перебувають у полоні, їхніх дітей вітають із днями народження. Робота на сьогодні ведеться» – сказала заступниця міністра оборони.

Маляр додала, що Україна дотримується всіх міжнародних норм утримання російських полонених, і відкрита в процесі обмінів: «Наші списки – відкриті, у нас немає кулуарних домовленостей. Усе відкрито для світу».




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер
24 Квітня, Середа