<

У ВООЗ розвінчали найпоширеніші міфи про коронавірус

Цей запис опубліковано більш як рік тому
01:29 | 30.04.2020 / Новини / , /
Перегляди
0
/ коментарів 8

Центр громадського здоров’я України розвінчав найпоширеніші міфи про вірус SARS-CoV-2, який є збудником COVID-19.

Про це йдеться на сторінці організації у фейсбук.

Чи правда, що в літній період ризик захворіти на COVID-19 менший? Температура повітря вище +25 С та сонячне проміння зменшують активність вірусу?

Захворіти на COVID-19 можна незалежно від того, наскільки тепла та сонячна погода. У країнах зі спекотним кліматом також спостерігається поширення захворювання.

Чи вживання алкоголю знижує ризик захворювання на COVID-19?

Ні. Часте та надмірне вживання алкоголю підвищує ризик виникнення різноманітних порушень в організмі. А у разі зараження, це може додатково ускладнити перебіг захворювання на COVID-19.

Чи гаряча ванна може захистити від зараження COVID-19?

Ні. Нормальна температура тіла тримається в межах 36,5 – 37,0 оС незалежно від температури води у ванні або в душі. Занадто гаряча ванна може нашкодити здоров’ю та призвести до опіків шкіри.

Зазначають, вірус SARS-CoV-2, який є збудником COVID-19, передається від людини до людини краплинним та контактним шляхами. Тобто через дрібні часточки, які виділяються з носа або рота хворого на COVID-19 під час кашлю або чхання. Ці краплі розповсюджуються на відстань близько метру від хворого і можуть потрапляти на слизові оболонки очей, носа та рота іншої людини, яка знаходиться поруч.

Також краплі, що містять вірус забруднюють предмети і поверхні. Інші люди можуть інфікуватися через дотик до таких предметів або поверхонь, а потім — до очей, носа чи рота.

Вірус не передається повітряним шляхом. Це означає, що він не здатен переноситись потоками повітря на великі відстані від хворої людини. Вірус може переміщуватись на відстань понад метр у часточках аерозолю, але такий аерозоль утворюється лише під час виконання специфічних медичних процедур. До прикладу, інтубація трахеї.




коментарів: 8
  1. Вірус не передається повітряним шляхом. Це означає, що він не здатен переноситись потоками повітря на великі відстані від хворої людини. Вірус може переміщуватись на відстань понад метр у часточках аерозолю, але такий аерозоль утворюється лише під час виконання специфічних медичних процедур. До прикладу, інтубація трахеї

  2. Вірус не передається повітряним шляхом. Це означає, що він не здатен переноситись потоками повітря.
    То навіщо совок , кропить місто , ” дез засобами” , клоунада

  3. Тоді питання,для чого ми нібито дизинфікуємо тротуари?Їх хтось облизує чи як?

    • Це для видимості,що щось робиться,і,ще можна грошенят покласти до кишені.

      • Як і блокпости для видимості : дивіться як вдень ми градусниками з вірусами боремося! Бо коли темно то й нема нікого)

    • Елементарно Ватсон) (краплі, що містять вірус забруднюють предмети і поверхні ) Ходимо у взутті, часточки вірусу потрапляють на підошву і ми заходимо в оселю. А далі наскільки вистачить фантазії: ставимо на килим де можемо торкнутися руками, миємо взуття руками і потім вірус вже на руках і т.д.

  4. Як то ще громадян що виходять на вулицю зі шлангів не вирішили дезінфікувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

23 Квітня, Вівторок