<

У волинських водоймах не знайдено холери

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:18 | 28.08.2017 / Новини /
Перегляди
2
/ Коментарі відсутні

Епідеміологи перевірили 12 об’ктів із підозрою забруднення водойм на інфекцію холери. Аналізи не підтвердили побоювання. У чотирьох водоймах Волині виявиили не аглютинуючий холерний вібріон, проте, як пояснили експерти, він не викликає холери в організмі людини.

Про це розповіла в.о. директора державної установи «Волинський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України» Наталія Янко під час оперативної наради голови облдержадміністрації 28-го серпня, – повідомляє ІА Волинські новини.

«Перевірки показали, що холери на Волині немає, всі 12 випадків перевірено й спростовано», – запевнила Янко.

Нагадаємо, 16-го серпня з’явилася інформація про те, що у чотирьох водоймах області виявили не аглютинуючий холерний вібріон. Як пояснили фахівці, він не має жодного відношення до небезпечної хвороби холери. Попри це не аглютинуючий холерний вібріон несе загрозу здоров’ю людей, адже може спричинити захворювання по типу кишкової інфекції.

Також Наталія Янко інформувала, що зараження гепатитом груп «B» і «C» в області відбувається через неефективне знезараження медінстурментів та інструментів у салонах краси.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця