<

У волинських лісах “завелися” шкідники, які за три місяці знищують здорове дерево

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:59 | 12.03.2016 / Новини /
Перегляди
5
/ Коментарі відсутні

Про це співробітники Українського науково-дослідного інституту лісового господарства та агролісомеліорації повідомили волинським лісівникам на зустрічі у Маневицькому лісництві.

У корі сосни науковці виявили вершинного короїда, який, за словами експертів, швидко розмножується та знищує здорове дерево за дуже короткий час. У лісі взяли пробу деревини та з’ясували причини захворювання. За словами експертів, шкідник поширився на волинські ліси із лісів Житомирщини, – повідомляє Громадське.Волинь.

«Він шкодить дерева, заселяючись під кору, веде активне життя, інтенсивно розмножується. Виїдає найперше луб дерева (частина кори – авт), і паралізує систему, з якої подаються всі поживні речовини з крони дерева до коренів», – пояснює старший науковий співробітник Поліського філіалу Українського науково-дослідного інституту лісового господарства та агролісомеліорації Василь Бородавка.

У обласному управлінні лісового господарства повинні вирішити, як боротися із проблемою. Хімічних засобів боротьби на Україні нема. Тому одним із можливих шляхів вирішення проблеми є вирубка лісів, та насадження на їхньому місці нових.

Науковці кажуть, що нові насадження повинні працювати на місці вирубаних дерев вже через 5-7 років.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

24 Квітня, Середа