<

У волинських лікарнях використовують наркоз, який виготовляють на території бойовиків “ДНР”

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:27 | 4.03.2016 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

У волинських лікарнях використовують препарат, придбаний у заводу, який працює на території так званої «ДНР». Про це стало відомо сьогодні, 4 березня, під час засідання постійної комісії обласної ради з питань соціального захисту населення, охорони здоров’я людини, материнства та дитинства.

Депутат Сергій Сівак зауважив, що у волинських лікарнях досі використовують препарат «Дитилін», який виготовляють у місті Макіївка Донецької області, – повідомляє Слово Волині.

Обранця громади дивує той факт, що в лікарнях досі користуються медикаментами, виготовленими компанією «Нікофарм», що знаходиться на непідконтрольній Україні території.

Чоловік каже, що вже звертався з цього приводу і в СБУ, і в обласне управління поліції, однак там йому відповіли, що такого препарату на Волині немає. Водночас у відповіді поліції є перелік закладів, які використовували медикамент.

Заступник начальника Державної служби з лікарських засобів у Волинській області Ірина Вараніцька також повідомила, що про цю ситуацію їй нічого не відомо, адже відповідних звернень не надходило.

Зауважимо, що «Дитилін» застосовують, як міорелаксант короткої дії в умовах наркозу та штучної вентиляції легень для інтубації трахеї при оперативних втручаннях.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

16 Квітня, Вівторок