<

У Волинському обласному військоматі відбулося урочисте відправлення призовників до війська

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:36 | 11.11.2015 / Новини /
Перегляди
8
/ Коментарі відсутні

У Волинському обласному військовому комісаріаті відбулися урочисті збори з нагоди відправки до війська 52 призовників.

Заходи організували 11 листопада, – пише Волинське Агентство Розслідувань. 

Привітав новобранців виконувач обов’язків військового комісара Волинського обласного військового комісаріату полковник Володимир Держинков. Він подякував батькам, які виховали майбутніх захисників.

«Бажаю усім юнакам по закінченню військової служби повернутися загартованими, змужнілими, здоровими. Служба в армії є переломним моментом у вашому житті», – зазначив полковник. Він повідомив, що згідно з рішенням Президента, ніхто з призовників не  буде проходити службу у зоні АТО. Він побажав хлопцям з честю носити високе звання Захисника України.

Побажав новобранцям гідно виконати свій громадянський обов’язок і заступник голови Волинської обласної держадміністраціїБорис Кондратюк. Він розповів, що до 30 листопада для проходження військової служби відправлять загалом 300 призовників.

Учасник антитерористичної операції та керівник Центру допомоги учасникам АТО Олексій Кушнєр пригадав, як  у 2005 році  його також відправляли на військову службу. Знання, які він отримав на службі, стали у пригоді на війні.

«Хтось з вас після строкової служби виявить бажання служити далі, тож ті знання, які ви зараз отримаєте, стануть вам у пригоді», – підсумував він. Координатор Центру Тетяна Должко додала, що зараз важливо вчитися боронити свою сім’ю і країни,  і ми у будь-який час маємо бути готові. Тож як волонтер, який уже понад півтора року допомагає військовим, попросили максимально засвоїти знання, зміцнити силу духу, витренувати терпимість і стати справжніми професіоналами, які готові перемагати.

Мама призовника Людмила Кузьмич сказала, що батьки пишаються своїми синами  та побажала бути мужніми.

Від імені призовників подякував за побажання та пообіцяв гідно виконати обов’язок та не зрадити товаришів Павло Шафранюк.Поблагословив бійців на леку службу старший капелан Волинської єпархії УПЦ протоієрей отець Олександр.

«Призов був достатньо важкий  порівняно з призовом весною 2015 року», – зазначив заступник Волинського обласного військового комісара підполковник Ігор Підлісний. Проте військкомати впораються із поставленим завданням.

Також він відзначив, що частина бійців після служби хочуть залишитися на контракт.

«Були навіть кілька хлопців, які підходили до мене і питали , чи можна зараз проходити службу у батальйоні «Айдар», – додав Підлісний. За його словами, хлопці ідуть свідомо. Тож сьогодні 52 бійці будуть направлені у навчальні центри у Старичах, Десні та Полтаві. Там вони пройдуть підготовку у навчальних підрозділах, де опанують ази військової служби. Після цього бійців розприділять у частини Волинської області.

Після урочистостей призовники мали можливість поспілкуватися  з рідними, а потім спробувати, чим годуватимуть хлопців у солдатській їдальні. Опісля для новобранців організують концерт.

223-848x565
1510-848x566
1310-848x566
10-848x563
91-848x566
72-848x566
414-848x566
218-848x566
167-848x566




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер