<

У Волинському обласному госпіталі для інвалідів війни – обладнання, аналогів якому немає в Луцьку

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:22 | 2.11.2015 / Новини /
Перегляди
2
/ Коментарі відсутні

Обладнання для реабілітації хворих з порушеннями опорно-рухового апарату сьогодні передав Благодійний фонд «Волинь-2014» для потреб Волинського обласного госпіталю для інвалідів війни. Медичне устаткування вартістю понад 50 тисяч гривень включає в себе універсальну кабіну для вправ та розробки м’язів, а також набір для неї.

Поглянути, які функції виконує це обладнання, до госпіталю завітали голова правління Фонду Петро Пилипюк та виконавчий директор Володимир Кривович.

Головний лікар медичної установи Тетяна Масікова зазначила, що в госпіталі нині на лікуванні та реабілітації перебувають українські воїни, які нещодавно повернулися зі Сходу, де брали активну участь в Антитерористичній операції. Більшість з них мають проблеми з опорно-руховим апаратом, тому ця універсальна кабіна вкрай потрібна медикам для роботи з пацієнтами.

За її словами, подібного обладнання в Луцьку до сьогодні не було: «Ми поїхали в Польщу на навчання, адже щоб запровадити щось подібне в себе необхідні кошти на навички. Вчитися ми хотіли, але на чому вчитися, якщо  немає обладнання. Тепер завдяки Благодійному фонду «Волинь-2014» ми маємо можливість запроваджувати нову методику з реабілітації наших пацієнтів».

Голова правління БФ «Волинь-2014» Петро Пилипюк наголосив, що це – спеціалізоване обладнання розроблялося фахівцями закордоном, тому благодійники прийняли рішення на його користь. Важливо, щоб воно ефективно працювало та приносило користь.

«Це – грунт для помислів наших бізнесменів та підприємців. Подібне обладнання можна виготовляти і у нас, але необхідна співпраця з медиками, які підкажуть, що їм потрібно. Сьогодні ми просто купуємо готові речі, а завтра можливо залучатимемо бізнес, який би хотів на цьому заробляти», – сказав Петро Пилипюк.

Також він додав: «Для себе у Фонді ми давно прийняли рішення, що робити добро набагато приємніше, ніж отримувати собі. Це – частина нашого життя. Ми це робимо свідомо і розуміємо, що зараз той час, коли особливо потрібно, щоб люди проявляли ініціативу та робили добро іншим і не запитували, що мені з цього буде і які вигоди».

У свою чергу виконавчий директор БФ «Волинь-2014» Володимир Кривович, розповів, що придбання універсальної кабіни для реабілітації, не перша і не остання допомога госпіталю для інвалідів війни. Раніше Фонд закуповував комп’ютерну техніку та передавав тренажер для реабілітації серцево-судинних захворюваннях, а спільно з польськими партнерами – продукти харчування, а також дезінфікуючі та миючі засоби.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

24 Квітня, Середа
23 Квітня, Вівторок