<

У Волинській області знову запроваджують аварійні відключення електроенергії

Цей запис опубліковано більш як рік тому
12:31 | 24.01.2023 / Новини / , , /
Перегляди
734
/ Коментарі відсутні

24-го січня з 11:13 НЕК «Укренерго» застосовано екстрене аварійне розвантаження (графік аварійних вимкнень) на території Волинської області.

Аварійні відключення будуть діяти до отримання окремого розпорядження диспетчера НЕК “Укренерго”. Про це повідомили на фейсбук-сторінці ПрАТ “Волиньобленерго”.

У зв’язку із паралельним застосуванням графіків погодинного та аварійного відключення тривалість перерв в електропостачанні може змінюватись.

Графіки аварійного відключення – це не графік із датою і переліком населених пунктів, це перелік ліній електропередач, які підпадають під негайне відключення у разі отримання відповідного розпорядження.

Такі графіки застосовують, коли є дефіцит обсягів виробництва електроенергії і потрібно швидко знизити навантаження на об’єднану енергосистему України за допомогою відключення ліній електропередачі. Їхнє відключення відбувається залежно від величини недостатніх потужностей згідно розпорядження диспетчера “Укренерго”.

“Застосовані заходи спрямовані на уникнення хаотичного, некерованого відключення великої кількості споживачів та недопущення виникнення системної аварії”, – йдеться у дописі.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

16 Квітня, Вівторок