<

У Волинській області збільшилася кількість хворих на астму та алергію

14:04 | 31.05.2023 / Новини / , /
Перегляди
215
/ 1 коментар

У відділенні алергології Волинської обласної клінічної лікарні щороку проходять стаціонарний курс орієнтовно 900 пацієнтів. Вдвічі більша кількість хворих на алергію й астму лікується вдома.

Про це розповіла Суспільному лікарка Оксана Критюк.

З її слів, щороку кількість людей на Волині, у яких діагностують алергію та астму, зростає на 3-5%. Нині триває сезон цвітіння, тому кількість звернень пацієнтів за медичною допомогою також зросла. Лікарка-алергологиня каже: збільшується кількість хворих на алергічні риніти, алергічні кон’юнктивіти та бронхіальні астми.

29-річний Вадим Борейчук розповів, що у нього астма з п’яти років. Коли гіршає – на десять днів лягає до лікарні. Після курсу лікування на три місяці стає легше, – каже чоловік, – також допомагають інгалятори.

Тетяна Оксенюк каже: має бронхіальну астму, по кілька разів на рік лікується на стаціонарі.

“Їду в маршрутці, хтось напарфумився дуже – я можу до роботи не доїхати. Якщо не маю інгалятора з собою. Це астма, душить, задишка і все. Кашель”, – розповідає жінка.

Зі слів завідувачки алергологічного відділення Алли Бабіної, астма у людей зараз може з’являтися внаслідок стресу, що виникає через війну. Щоб визначити збудника, який провокує хворобу, пацієнтам роблять проби на побутові та епідермальні алергени, – говорить лікарка.

Алла Бабіна каже, що лікуватися від алергії та астми самостійно не варто. Радить визначити, на який вид алергенів чи збудників людина має реакцію і під наглядом медиків проходити лікування і профілактику.




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер