<

У Волинській області викрили засуджених колонії, які видурювали кошти за повернення військовополонених

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:20 | 7.04.2023 / Новини / /
Перегляди
574
/ коментарі 2

СБУ у Волинській області викрила групу в’язнів, які виманювали гроші у родичів військовослужбовців ЗСУ.

Про це повідомила пресслужба СБУ Волині.

Правоохоронці встановили, що троє в’язнів, які відбувають покарання у Маневицькій виправній колонії № 42, організували діяльність так званого call-центру для шахрайського заволодіння коштами родичів військовослужбовців ЗСУ

Шахраї телефонували родинам військових, які безвісти зникли під час відбиття повномасштабної агресії рф.

Зловмисники представлялися представниками Міністерства оборони України, «Червоного хреста» , членами ПВК «Вагнер» або інших формувань країни-агресора. Вони пропонували за грошову винагороду повернути українських військовослужбовців з полону або поспілкуватися з ними у відео або аудіо форматі.

Інформацію про зниклих осіб в’язні отримували з соціальних мереж.

Шахраї використовували уразливий психоемоційний стан родин, телефонували вночі, спілкувалися нібито від імені синів, змінюючи при цьому голос. Разом з тим, залишали невеликий проміжок часу на пересилання коштів, щоб постраждалі особи не зуміли звернутися до правоохоронців.

Вартість аудіо або відеодзвінка складала від 8 до 25 тисяч гривень, викуп з полону від 40 до 120 тисяч гривень.

Для перерахування коштів в’язні залучили спільників серед місцевого населення з Луцька, Володимира та смт. Локачі Волинської області.

У ході проведення санкціонованих обшуків в місцях відбування покарання в’язнів та за місцем проживання спільників виявлено та вилучено мобільні термінали, сім-карти, банківські картки, грошові кошти в розмірі 7 тисяч доларів США, чорнові записи злочинної діяльності.

Триває досудове розслідування, розпочате за ч.3 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Вирішується питання про оголошення підозри фігурантам кримінального провадження.




коментарів: 2
  1. Керівництво колонії було в долі ,а цю паскуду не мішало б до стінки за такі дії поставити ,а ще оприлюднити їх прізвища ,потім з цим лайном можна буде своїм способом розібратись .

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця
18 Квітня, Четвер