<

У Волинській області розподілять понад 30 мільйонів перевиконаного бюджету

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:14 | 25.09.2018 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Кошти перевиконання обласного бюджету розподілятимуть під час сесії облради.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії облради з питань бюджету, фінансів та цінової політики 25 вересня, – пишуть Волинські новини.

Як повідомив директор департаменту фінансів Волинської ОДА Ігор Никитюк, за 8 місяців перевиконання обласного бюджету становило 30,2 мільйона гривень. Відповідно, подали пропозиції щодо розподілу цих коштів.Перш за все йдеться про реалізацію інвестиційних та інших проектів.

Так, 3,3 мільйони пропонують спрямувати на обласний перинатальний центр, 2,8 мільйона – на придбання житла для дітей-сиріт, 3 мільйони на нове будівництво школи у селі Стобихівка. 5 мільйонів планували спрямувати на будівництво реабілітаційного центру у Луцьку, але кошти вже запланувала виділити Луцька міськрада з міського бюджету, тож розглядатимуть інші варіанти. 1,5 мільйона хочуть спрямувати на придбання інсуліну.

Також, зі слів чиновника, протягом кількох років гостро стоїть питання недофінансування поточних витрат місцевих державних адміністрацій. Вони мають структурні підрозділи, розташовані у приміщеннях облради та мають заборгованість у сумі понад 2 мільйони гривень перед управлінням будинком обласної ради за отримані комунальні послуги. Отже, пропонують виділити 2,5 мільйона на погашення цієї заборгованості.

Також йдеться про субвенцію на компенсацію різниці в тарифах. Вона становить 2,067 мільйона гривень, з яких 404 тисячі виділять для Володимира-Волинського, 712 тисяч для Ковеля та 950 тисяч для Луцька.

Голова комісії Ірина Вахович озвучила зміни, які пропонують від обласної ради. Так, для обласної інфекційної лікарні передбачать не 2 мільйони, як планували раніше, а 5 мільйонів.

На реабілітаційний центр у Боголюбах, відкриття якого планується у жовтні, пропонують виділити мільйон гривень. Ще мільйон спрямують на ремонт будівлі хоспісу обласного онкодиспансеру. 790 тисяч хочуть виділити на поточний ремонт приміщення обласного протитуберкульозного об’єднання. 300 тисяч хочуть спрямувати на ремонт даху над хірургічним відділенням обласного госпіталю ветеранів війни, 175 тисяч – на ремонт системи вентиляції харчоблоку психіатричної лікарні №1.

На нове будівництво школи у Стобихівці пропонують спрямувати не 3, а 1 мільйон гривень (2 мільйони залишають у резервному фонді), 500 тисяч спрямують на ремонт дорожнього покриття у Горохові. Для того, щоб погасити борги облдержадміністрації перед управлінням будинком облради пропонують спрямувати 1,3 мільйона гривень. Мільйон гривень з резервного фонду рекомендували спрямувати для обласного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою. Кошти потрібні на здійнення ремонту дахів.

Депутат Олександр Курилюк запропонував виділити 100 тисяч гривень на підтримку волейбольного клубу «Освіта», адже наразі діти змушені їздити на змагання за власні кошти. Члени комісії підтримали цю пропозицію.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер