<

У Волинській області розпочали операцію «небезпечний вантаж»

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:42 | 8.08.2015 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Посилені заходи щодо дотримання правил перевезення небезпечних вантажів і виконання водіями цієї категорії автотранспорту Правил дорожнього руху триватимуть до 30 серпня.

Про це повідомили у прес-службі міліції області.

“Ці заходи спрямовані на дотримання суб’єктами Правил дорожнього перевезення небезпечних вантажів. Інспектори ДАІ звертатимуть особливу увагу на технічний стан транспорту, на виконання водіями умов та режиму перевезення небезпечних вантажів і комплектацію транспортних засобів. Також перевірятимуть необхідні документи…”, – розповів начальник УДАІ УМВС України у Волинській області Андрій Бондарук.

Державтоінспекція нагадує:

– транспортні засоби, які перевозять небезпечні вантажі, повинні бути обладнані інформаційними табличками з позначенням знаку небезпеки;

– в обов’язковому порядку у водія має бути свідоцтво про допущення транспортного засобу до перевезення небезпечних вантажів та дозвіл на дорожнє перевезення небезпечних вантажів, які узгоджуються з Державтоінспекцією, а також свідоцтво про підготовку водіїв транспортних засобів, що перевозять небезпечні вантажі;

– такий транспорт має бути забезпечений протипожежними та іншими засобами індивідуального захисту відповідно до властивостей вантажу, що перевозиться;

За порушення Правил дорожнього руху при перевезенні небезпечного, великогабаритного та великовагового вантажу водії притягуються до адміністративної відповідальності і можуть бути оштрафовані на суму від 510 до 680 гривень.

На посадових осіб, відповідальних за комплектацію та технічний стан транспорту, що перевозить небезпечні вантажі, передбачено накладення штрафу в розмірі від 680 до 850 гривень.

Крім того, у разі порушення правил перевезення небезпечних вантажів чинним законодавством передбачено заборона експлуатації транспортних засобів.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця