<

У Волинській області на одне робоче місце претендує 9 осіб

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:47 | 22.12.2015 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Кількість зареєстрованих безробітних на кінець листопада становила 10,6 тис. осіб, з них кожні шестеро з десяти – жінки, близько половини – молодь у віці до 35 років, 79,3% – отримували допомогу по безробіттю. За листопад кількість безробітних як у міських поселеннях, так і в сільській місцевості, збільшилась відповідно на 4,5% і на 9,1%.

Про це пишуть в Головному управлінні статистики.

Рівень зареєстрованого безробіття становив 1,7% населення працездатного віку (рік тому – 1,6%). Зазначений показник серед чоловіків був нижчим в порівнянні з жінками – 1,3% проти 2,0%, а також у мешканців сільських населених пунктів в порівнянні з міськими поселеннями – 1,5% проти 1,8%.

Кількість вільних робочих місць (вакантних посад), заявлених роботодавцями до державної служби зайнятості, у листопаді порівняно з жовтнем зменшилась на 11,1% і на кінець місяця становила 1144 одиниці. Навантаження зареєстрованих безробітних на одне вільне робоче місце (вакантну посаду) становило 9 осіб, місяць тому – 8.

За сприяння державної служби зайнятості з початку року працевлаштовано 11,9 тис. осіб (35,3% громадян, які мали статус безробітного у цьому періоді), більшість серед них – жінки.

Середньооблікова кількість безробітних, які отримували допомогу по безробіттю у листопаді склала 8,1 тис. осіб. Середній розмір виплаченої допомоги по безробіттю становив 1252 грн., що на 9,1% нижче законодавчо визначеного розміру мінімальної заробітної плати (1378 грн.).




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер