<

У Волинській області аграрії готуються до посіву ярих зернових культур

Цей запис опубліковано більш як рік тому
11:19 | 15.03.2023 / Новини / , /
Перегляди
179
/ Коментарі відсутні

Аграрії готуються до посіву зернових — ремонтують сільгосптехніку. У Волинській області цьогоріч планують посіяти 330 тисяч гектарів ярих культур, з них 130 тисяч ярих зернових.

Про це розповів начальник відділу рослинництва обласного управління агропромислового розвитку Олександр Книш, пише Суспільне.

Зі слів Олександра Книша, посівні площі планують засіяти на площах таких же, як і минулого 2022 року. Ярої пшениці майже 15 тисяч гектарів, ячменю – 25 тисяч гектарів, вівса – 30 тисяч гектарів, кукурудзи – 50 тисяч гектарів посіву, 45 тисяч гектарів соняшника і майже 40 тисяч гектарів сої та цукрових буряків майже 9 тисяч гектарів.

Через несприятливі погодні умови, розповів керівник відділу обласного управління агропромислового розвитку Олександр Книш, посів ярих зернових культур в області ще не розпочався.

Фермер Ігор Павлович говорить: посівну розпочнуть з наступного тижня. Насіння, міндобрива, паливо заготовили заздалегідь, бо, – каже, – торішня посівна була важкою. Додає: війна вплинула на логістику, а логістика потягнула здорожчання запасних частин.

“Торік ми мали дефіцит дизпалива. Мали високі ціни та дефіцит добрив. В цьому році пил стихнув. Пальне опускається до 36 гривень за літр. А минулого року ми сіяли, коли купували пальне за 60-70 гривень за літр”, – розповідає фермер.

Додає: рентабельність була мала, або й взагалі не було заробітку за 2022 рік.

У поле виходити рано, – говорить тракторист-механізатор Андрій Новосад.

“Ще велика вологість, ще болото у полі. Заїдемо, колій наробимо, та й все. Треба погоду чекати, щоб було сухо”, – говорить чоловік.

Сільськогосподарська техніка все ж на полях працює. Господарники підживлюють озимі культури міндобривами.

За словами Олександра Книша, керівника відділу обласного управління агропромислового розвитку, під урожай 2023 року посіяли майже 180 тисяч гектарів озимих зернових і 50 тисяч гектарів озимого ріпаку. Погодні умови були непоганими для перезимівлі. Тож, зараз озимина перебуває у доброму стані, сказав посадовець.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер
24 Квітня, Середа