<

У волинській області 15 політсил увійшло до складу 21-го ТВК

Цей запис опубліковано більш як рік тому
11:33 | 8.09.2015 / Новини / /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Центральна виборча комісія відповідно до Закону України «Про місцеві вибори» 6 вересня сформувала склад обласної, районних та міських (міст обласного значення) територіальних виборчих комісій.

Зокрема, на Волині було сформовано 21 ТВК, до яких увійшли представники від 15 місцевих організацій політичних партій, – повідомляють на сайті ОПОРИ.

Загальне представництво

Найбільше представників у територіальних виборчих комісіях (обласній, районних, міст обласного значення) Волинської області від політичних сил БПП «Солідарність» (19%), ВО «Батьківщина» (18,7%) та Опозиційного блоку (14,5%). Представництво цих трьох політичних партій становить більше половини від загальної кількості членів новосформованих ТВК. Не набагато відстають за кількістю своїх представників у ТВК «Народний фронт» та Радикальна партія Олега Ляшка, які мають по 42 представники і відповідно по 12,8% від загальної кількості членів ТВК.

Політична партія «Українське об’єднання патріотів – УКРОП» представлена 20-ма суб’єктами у виборчих комісіях і відповідно її представництво становить 6%. ВО «Свобода» із 19 представниками має 5,7% від загальної кількості. Політична партія «Нова держава» отримала в результаті жеребкування 12 представників у комісіях і 3,6% у відсотковому співвідношенні до загальної кількості по Волинській області.

По вісім представників у волинських ТВК мають «Об’єднання «Самопоміч» та Ліберальна партія України – по 2,4% відповідно. Три члени територіальних виборчих комісій є від політичної партії «Зелені», тобто 0,9%. І лише по одному члену виборчої комісії мають Інтернет партія України, Українська народна партія, «Європейська партія України» та політична партія «Молодь до влади».

Керівні посади

З 15 згаданих вище місцевих організацій політичних партій, представники лише одинадцяти отримали керівні посади в територіальних виборчих комісіях, а головами виборчих комісій обрано представників лише дев’яти політичних сил.

Зокрема, представники ВО «Батьківщина» очолюють 5 територіальних виборчих комісій; представники БПП «Солідарність», політичної партії «Українське об’єднання патріотів – УКРОП» та ВО «Свобода» – по 3 ТВК; представники Опозиційного блоку та «Народного фронту» – по 2 ТВК; представники Радикальної партії Олега Ляшка, «Об’єднання «Самопоміч» та Ліберальної партії України – по 1 ТВК.

Десять політичних сил мають своїх представників у ТВК на посаді заступників голів територіальних виборчих комісій. Найбільшу кількість посад заступників голів ТВК отримали представники від БПП «Солідарність» та Народного фронту – по 4. Також заступниками є представники політичної партії «Українське об’єднання патріотів – УКРОП»; Радикальної партії Олега Ляшка, ВО «Свобода», політичної партії «Нова держава»; ВО «Батьківщина», Опозиційного блоку, Ліберальної партії України та Політичної партії «Зелені».

Щодо кількості представників на посаді секретаря виборчої комісії, то тут лідирує місцева організація Радикальної партії Олега Ляшка, маючи 5 таких представників. Окрім цієї партії, посади секретарів ТВК отримали представники ще 8 місцевих організацій політичних партій: ВО «Батьківщина», політичної партії «Нова держава», Опозиційного блоку, «Народний фронт», політичної партії «Українське об’єднання патріотів – УКРОП», Ліберальної партії України, БПП «Солідарність» та політичної партії «Зелені».

Представництво політичних партій у ТВК на Волині

Політична партія

Голів ТВК

Заступників голів ТВК

Секретарів ТВК

Членів ТВК

Загальне представництво

Блок Петра Порошенка «Солідарність»

3

4

1

55

63

ВО «Батьківщина»

5

1

3

53

62

Опозиційний блок

2

1

2

43

48

«Народний фронт»

2

4

2

34

42

Радикальна партія Олега Ляшка

1

2

5

34

42

«Українське об’єднання патріотів – УКРОП»

3

3

2

12

20

ВО «Свобода»

3

2

14

19

«Нова держава»

2

3

7

12

«Об’єднання «Самопоміч»

1

7

8

Ліберальна партія України

1

1

2

4

8

Політична партія «Зелені»

1

1

1

3

Інтернет партія України

1

1

Українська народна партія

1

1

«Європейська партія України»

1

1

«Молодь до влади»

1

1

Досвід

Моніторинг кадрового складу ТВК на Волині показав, що члени більшості територіальних виборчих комісій уже мали досвід роботи у територіальних або окружних виборчих комісіях.

Зокрема, «найдосвідченішими» виявились Горохівська районна виборча комісія та Ковельська міська виборча комісія, в яких по дев’ять членів уже раніше працювали у складі територіальних чи окружних виборчих комісій. Трохи меншу кількість досвідчених членів – 8 і 7 – мають у своєму складі Володимир-Волинська міська та Маневицька районна виборчі комісії відповідно.

Усі інші територіальні виборчі комісії не мають навіть третини складу членів, які б на останніх виборах працювали у територіальних чи окружних виборчих комісіях. А в Ківерцівській і Турійській районних виборчих комісіях немає жодного члена ТВК, з досвідом роботи у територіальних чи окружних виборчих комісіях за останні роки.

Катерина Шарпата
Прес-секретар Громадянської мережі ОПОРА у Волинській області
За коментарями звертайтеся:
Людмила Хомич
Координатор виборчих програм Громадянської мережі ОПОРА у Волинській області
+380678896667




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер