<

У Волинській обласній дитячій лікарні з мозку підлітка вийняли кулю

Цей запис опубліковано більш як рік тому
12:52 | 15.11.2021 / Новини / /
Перегляди
541
/ Коментарі відсутні

У Волинській обласній дитячій клінічній лікарні з мозку 16-річного підлітка виймали кулю.

Підлітку провели невідкладну операцію та вилучили стороннє тіло, видалили пошкоджені тканини і відновили цілісність збережених тканин, пише нейрохірург Михайло Ловга на своїй сторінці у фейсбуці.

“Тиждень тому ввечері, саме перед важливою поїздкою до столиці, до нас поступив молодий хлопчина 16 років з травмою головного мозку. І травма ця дуже незвичайна – результат необережного поводження з пневматичною зброєю.

Здавалось би – досить проста зброя, досить доросла дитина. І от результат необдуманого вчинку – потрапляння кулі в головний мозок з руйнацією скроневої кістки та частини головного мозку”, – йдеться у дописі.

За словами нейрохірурга, куля зупинилась в 1 см від надзвичайно важливої судини і права скронева частка (яка пошкодилась в результаті травми) – функціонально незначима.

Лікар зазначає, що за його нейрохірургічну практику схожих випадків траплялось близько десятка. У багатьох його колег такі випадки теж часто зустрічаються, а причина завжди одна – необережне поводження зі зброєю.

“Добре, що нашому юнаку пощастило і він сьогодні йде здоровим додому. Але так щастить не завжди. Будьмо максимально уважні. Шановні батьки, родичі, просто дорослі – ховайте зброю, навіть “безпечну”, пояснюйте, що це не забавка дітям, в будь-якому віці”, – наголосив Михайло Ловга.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

23 Квітня, Вівторок