<

У Волинській області знищуватимуть тютюнові вироби, які вже 2 роки зберігаються на складах

Цей запис опубліковано більш як рік тому
05:51 | 13.02.2020 / Новини / , /
Перегляди
0
/ коментарі 3

У Волинській області планують знищити усі тютюнові вироби, які вилучені та зберігаються на складах у відповідності до вироків суду щодо конфіскації контрафактних товарів та подальшої їх утилізації.

Розпорядження дав голова Волинської облдержадміністрації Юрій Погуляйко за підсумками робочої наради щодо заходів протидії контрабанді та корупції у Волинській області. Вона відбулась в ОДА 7-го лютого, – йдеться на сайті Волинської облдержадміністрації.

За словами очільника області, потрібно зробити усе можливе, щоб конфіскована тютюнова продукція повторно не потрапляла на ринок та не переправлялась через українсько-польський кордон.

“Я прошу усіх відповідальних осіб включитися в роботу та відпрацювати це питання. Мене цікавить де на Волині місця зберігання контрафактних товарів та як відбувається їх знищення після рішення суду. І, будь ласка, знімайте на камеру процес утилізації тютюнових виробів, щоб не було так, що тут ми знищуємо, а вони знову десь з’являються”, – наголосив Юрій Погуляйко.

Прокурор Волинської області Тарас Безрукий зазначив, що тютюнові вироби, вилучені згідно рішення суду, вже 2 роки не знищуються, бо в області немає для цього відповідних відведених місць.

Голова ОДА запропонував в найкоротші терміни знайти найближчий полігон, на якому дозволено знищувати контрафактні продукти та укласти з ними угоду на утилізацію цигарок.

Очільник області звернув увагу, що згідно рішень суду, вилучається багато побутової техніки, автомобілів, тощо – їх подальшу долю теж варто прослідкувати.

За словами першого заступника начальника Волинської митниці Держмитслужби Миколи Криворучка, найбільше контрафактного тютюну намагаються ввезти на Волинь через митні пости “Доманове” та “Пулимець”.

З початку року на митних постах області зафіксували 56 спроб незаконного переміщення тютюнових виробів загальною вартістю 2 626 363 гривень. Для цього зазвичай використовують авто з тайниками. У цьому році конфіскували 16 таких автомобілів.

Для покращення роботи митного контролю, на МП “Ягодин” у січні встановили нову рентгенівську установку. Вона поки працює у тестовому режимі. У поточному році запланували реконструкцію митного посту “Доманово”.




коментарів: 3

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер