<

У Волинській області розробили програму порятунку Шацьких озер

Цей запис опубліковано більш як рік тому
02:08 | 29.12.2019 / Новини / , , /
Перегляди
6
/ коментарі 2

У Волинській області напрацювали Концепцію програми збереження Шацького поозер’я, аби врятувати від обміління Шацькі озера.

З пропозицією на державному рівні прийняти програму для порятунку Шацьких озер голова Волинської облдержадміністрації Юрій Погуляйко звернувся до Уряду держави та Комітету Верховної Ради України з питань екологічної політики та природокористування, – повідомляє Волинська ОДА.

Нещодавно робоча група при ОДА встановила причини обміління Шацьких озер, а також презентувала Концепцію програми збереження Шацького поозер’я, яка може бути взята за основу при розробленні державної цільової екологічної програми “Регулювання гідро-екологічного балансу для збереження озер Шацької групи, річкових та водно-болотних комплексів Полісся”.

Зокрема, в області для встановлення причин обміління озер Шацької групи залучили науковців Інституту водних проблем і меліорації НААН України, які надали не лише висновки своїх досліджень, а й пропозиції вирішення проблеми.

Нагадаємо, що за результатами досліджень вагомим чинником обміління є зміна клімату.

Окрім того, посилює негативний вплив змін клімату на обміління групи Шацьких озер також неефективне функціонування наявного фонду меліоративних систем.

Також не виключений вплив не тільки на обміління групи Шацьких озер, а і зневоднення всієї території як Шацького поозер’я, так і всього Західного Полісся, розробки білоруською стороною родовища “Хотиславське”.




коментарів: 2
  1. Догрались у бездіяльність. І у швидке збагачення, наші волинські державні чиновники особливо у ВОДА і Волиньоблраді. Цей дзвоник звучав для них, вже два десятиліття! Та все марно.

    • Комсомолець правий! Раніше треба було починати думати. Скільки там багатії набудували собі вілл, палаців з персональними басейнами

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер