<

У Волинській області просять навести лад із обліком пільговиків

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:49 | 7.10.2019 / Новини / , /
Перегляди
4
/ 1 коментар

На території Волинської області просять навести лад із обліком усіх категорій пільгового населення, адже з 2015-го року держава не виділяє кошти на проїзд пільгових категорій населення, проте з кожним роком таких стає все більше.

7-го жовтня під час засідання постійної комісії Волинської обласної ради з питань промисловості, транспорту, зв’язку, паливно-енергетичного комплексу, архітектури, будівництва та житлово-комунального господарства обговорювали проблеми обліку категорій пільгового населення, – повідомляють Волинські новини.

Підприємець пасажирських та вантажних автоперевезень Михайло Яцишин розповів, що в частині обліку та відшкодувань Волинська область – одна з найгірших областей у країні.

Він зазначив, що його підприємство працює з п’ятої ранку і здійснює 73 відправки транспорту щодня. У місяць підприємство перевозить 150–200 пільговиків.

Михайло Яцишин наголосив, що програми відшкодування вартості проїзду осіб пільгових категорій немає, як і обліку пільговиків.

Підприємець пояснив, що зараз підприємство має безліч судових справ у частині незабезпечення обліку пільговиків.

Він наголосив, що скоро з перевізників узагалі не буде кому працювати, адже в області закриваються маршрути, звільняються водії і не закуповується новий транспорт.

Підприємець акцентував, що не просить коштів, а вимагає навести порядок із обліком пільговиків.

Також на засіданні директорка департаменту соціального захисту населення обласної державної адміністрації Оксана Гобод відзначила, що з 2015-го року з державного бюджету на відшкодування вартості пільгового проїзду не виділяють ні копійки, а цей обов’язок поклали на місцеві бюджети.

Вона додала, що з кожним роком кількість пільговиків у області тільки збільшуватиметься, однак “ми повинні дбати про інтереси осіб соціально незахищених категорій”.




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця