<

У Волинській області немає жодної школи, повністю закритої на карантин

Цей запис опубліковано більш як рік тому
07:20 | 29.11.2020 / Новини / , , /
Перегляди
13
/ 1 коментар

На Волині вчителі хворіють в рази частіше на коронавірус, ніж їхні вихованці. При цьому протягом останніх тижнів зросла кількість і школярів з коронавірусом.

Про це в програмі “Актуально” на 12 каналі розповіла заступниця начальниці управління освіти і науки Волинської ОДА Тетяна Соломіна.

«Якщо вибрати будь-який день з початку нашого моніторингу, наприклад, 14 вересня, то в цей день захворів 1 учень і 15 вчителів», – каже посадовиця.

Вона зазначила, що коли були спалахи коронавірусу, то в декотрих селах хворіли понад 30% вчителів, а от учнів хворіла маленька кількість, хоча зараз зросла і ця цифра.

«У перший тиждень листопада захворіли 16 учнів і 103 вчителі, у другий тиждень листопада – 15 учнів і 75 педагогів, у третій тиждень – 59 учнів і 108 педагогів», – каже Тетяна Соломіна.

Незважаючи на те, що кількість хворих на коронавірус школярів на Волині зростає, зараз немає навчального закладу, повністю закритого на карантин. Учні та вчителі пристосувались навчатись у час пандемії. Зараз в області лише три класи перебувають на дистанційному навчанні.

Нагадаємо, у Володимирі на дистанційному навчанні перебувають від 27 листопада 3 класи.




один коментар
  1. За нашими реаліями, це вже великі школи. По-друге, ніхто не ставить громади перед фактом, що школи, у яких вчиться 30-40 учнів, конче треба закрити. Дивіться самі і розбирайтеся на місці. Якщо у вашій громаді школа є маленькою родиною, ви надзвичайно задоволені якістю освіти й вихованням дітей у ній, то і залишайте таку школу. Відстоюйте цю думку перед головою і депутатським корпусом громади. Визначити, чи є ця школа великою родиною і чи є ефект від навчання у ній, Міністерство освіти не може. А самі люди на місцях можуть. Отже, питання закриття малокомплектних шкіл тепер повністю залежить від громади. Але якщо школа не дає якісних освітніх послуг, якщо освітній процес там здійснюється абияк, жодного розвитку для дітей немає, то вона закривається не тому, що маленька, а тому що працює неякісно.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

24 Квітня, Середа
23 Квітня, Вівторок