<

У Володимирі виготовляють маскувальні сітки для захисників: волонтери отримали основу від фонду

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:47 | 21.01.2021 / Новини / , , /
Перегляди
123
/ Коментарі відсутні

На запит керівника громадської організації «Крила матері» Діани Шевчук із Володимира-Волинського за кошти фонду «Тільки разом» придбали майже 40 кілограмів сітки. Її використовують з метою виготовлення маскувальних сіток та маскувальних костюмів, які ще називають «кікімора», для українських бійців на сході України.

Пані Діана звернулася у приймальню народного депутата Ігоря Гузя і заручилася підтримкою, – йдеться на офіційній фейсбук-сторінці нардепа.

Її єдиний син не повернувся з Іловайського котла. Вона не опустила руки і розпочала стукати «в усі двері». За 5 років з моменту створення ГО, вдалося залучити сотні тисяч гривень на виготовлення маскувальних сіток і «кікімор».

«Придбали сітку у виробника в Харкові за нижчою ціною, ніж на ринку. З ним у мене склалися давні й хороші стосунки. З Ужгорода та Києва волонтери, побратими надіслали мені шматки білої та камуфляжної тканини. Виготовляємо переважно сітки розміром 5 на 6 метрів, зрідка – 3 на 4 метри.

У рік карантину дуже тяжко нам стало залучати охочих для плетіння. Адже раніше я активно співпрацювала з агротехнічним та педагогічним коледжами Володимира-Волинського. Але через пандемію багато людей боїться захворіти. Та все одно збираємося маленькими групами по 3-4 людини й плетемо. Вже заручилися підтримкою однієї з родин загиблого бійця.

На час відпустки приходили плести сітки й самі бійці. Це тяжка фізична праця, більше двох годин на день працювати складно. Але ми це будемо робити й надалі. Це ж для своїх – це наші Герої. Готові вироби ми надсилаємо на передову», – розповіла керівник ГО «Крила матері».




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

16 Квітня, Вівторок