<

У Володимир-Волинському ліцеї «Центр освіти» трапилася криза з фінансуванням

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:40 | 22.01.2021 / Новини / /
Перегляди
17
/ Коментарі відсутні

Станом на початок 2021-го року ліцей «Центр освіти» у Володимирі-Волинському не має ані копійки на утримання спортивного відділення.

Як повідомляють Волинські новини, кошти сподіваються знайти в обласному бюджеті.

У Володимир-Волинському ліцеї на спортивному відділенні навчається понад сотня учнів. Хоч відділення створили нещодавно, його вихованці, а саме жіноча футбольна команда «Ладомир», вже неодноразово зарекомендували себе якнайкраще. Та нині те, чи буде й надалі спортивний відділ у ліцеї, – під питанням. Бо ж в освітній субвенції коштів на його фінансування не передбачено.

Як розповів очільник закладу, річ у тім, що торік фінансування цього відділення відбувалося через спеціальну програму. Утім цього року все по-іншому. І зараз у ліцеї немає ані копійки на харчування дітей зі спортивного відділення.

«Відновлення навчання розпочнеться уже 25 січня. А нині немає навіть закуплених продуктів, бо ж коштів на це не передбачили», – каже директор ліцею Валентин Вірковський.

Варто зауважити: через коронавірусну кризу в 2020 році Волинська обласна рада не виконала бюджет року. І ситуація під час складання видатків на 2021-й – не краща. Тому в обласному бюджеті коштів для усунення проблем Володимир-Волинського ліцею та його філії просто немає.

«Звичайно, ті соціально незахищені категорії дітей мають харчуватися, – зазначає депутат Волинської обласної ради Орест Маховський. – Мусимо виходити з тих можливостей, що є. Додаткових коштів держава не дає. Якщо впродовж року будуть якісь додаткові надходження з державного бюджету за рахунок субвенцій чи інших форм, будемо тоді збиратися й дивитися, на які напрямки це все розподілити».

Тож, як зауважив Орест Маховський, якщо впродовж року спостерігатимуть виконання чи навіть перевиконання бюджету і в обласної казни з’являться резерви, кошти буде виділено.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця