<

У Вінниці скандал через вино, яке назвали «Небесна Сотня»

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:04 | 7.12.2018 / Новини / /
Перегляди
3
/ Коментарі відсутні

У Вінниці 8-го грудня вперше пройде фестиваль вина “Боже ллє”. На ньому презентують домашнє яблуневе вино, яке виготовили батьки та брат Героя Небесної Сотні Максима Шимка.

Організатор фестивалю Олександр Шемет назвав вино “Небесна сотня”. Та навіть не сподівався, що ця назва збурить користувачів соцмережі. Деякі назвали це кощунством.

“Я не передбачував, що таке може статися. Ні з чого зробили скандал. Після цього мама Максима дуже погано себе почуває. Нещодавно ще й чоловік помер. Воно їй точно не потрібно”, – говорить Gazeta.ua Олександр Шемет.

Вино, назване на честь Героїв Небесної Сотні, не має ніякого відношення до піару, зауважує Шемет.

“Хтось у ньому бачить вінчик, алкоголь, а хтось сакральну річ. Вино – це на 80 відсотків легенда, а 20 відсотків – продукт. Ним на фестивалі будемо пригощати. Всім людям наллємо і пом’янемо Максима Шимка. Але пляшка буде без етикетки”, – каже Олександр.

Вино має 6 років витримки. Виготовлене з соку двох сортів папіровки. Дуже смачне. Має колір темного золота.

“Шимко доклав руку до цього вина. Виходячи з цього факту нічого блюзнірського в назві немає. На цьому неможливо нажитися, товар обмежений”, – зауважив Євгеній Шемет.

5 літрів домашнього вина передала Зоя Шимко організатору фестивалю. Сказала, що яблука збирав на цей напій її син Максим.

“Саме тоді у мене виникла ідея нагадати землякам, що герої це такі ж як і вони звичайні люди. Коли люди покидають цей світ, вони після себе залишають не лише легенди, а і дерева в саду та вино в льосі. Тому взяв і розлив те вино по пляшкам і назвав його “Небесна сотня”, щоб пригостити ним земляків вінничан на першому фестивалі вина у місті Вінниця”, – говорить Олександр Шемет. – В придуманій мною назві “Небесна сотня” для вина не було ніякої комерційної складової та бажання прорекламуватися. Я не є ні автором вина, ні його виробником. Жалкую, що своїми діями викликав непередбачувану мною реакцію у певної частини користувачів соціальної мережі, яка могла нашкодити поважній родині Максима Шимка”, – підкреслив Шемет.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер